Podobne ako vajcia, je aj avokádo plné rozmanitých vitamínov, minerálov a tiež polynenasýtených tukov, ktoré pomáhajú znižovať zlý cholesterol a naopak zvyšovať ten dobrý.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 1 avokádo
- 2 PL majonézy
- 1 1/2 čajovej lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
- 1 stopkový zeler
- 1 PL nasekané čerstvé pažítky alebo petržlenovej vňate
- soľ, korenie
Postup:
- Avokádo olúpte a vykôstkujte.
- Následne ho v miske pomocou vidličky roztlačte a zmiešajte s majonézou a citrónovou šťavou.
- V medziobdobí si uvarte vajcia natvrdo.
- Do avokádovej zmesi pridajte nadrobno nakrájaný stopkový zeler a pažítku.
- Uvarené a olúpané vajcia tiež nakrájajte a zmiešajte s ostatnými ingredienciami.
- Všetko dochuťte soľou a korením.
Vajíčková nátierka s avokádom môže byť skvelou a zdravou desiatou aj večerou.