Nátierka z avokáda s opečenými paradajkami

Nátierka z avokáda s opečenými paradajkami

Jednoduché, ľahké a chutné to je toast s pečenými paradajkami a avokádovou nátierkou. Krémová textúra, sladké paradajky, pokvapkané balzamikom opečené toasty posúvajú na úplne novú úroveň.

Čo budeme potrebovať

  • 3 rímske paradajky
  • talianske korenie
  • panenský olivový olej
  • soľ
  • 2 zrelá avokáda
  • šťava z 1 limetky
  • 4 plátky celozrnného chleba
  • petržlen
  • balzamikový ocot
  • vločky červenej papriky

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov a vyložte plytký plech papierom na pečenie.
  • Paradajky nakrájajte na plátky a dajte na pekáč.
  • Posypte talianskym korením, morskou soľou a pokvapkajte trochou olivového oleja.
  • Paradajky opekajte 15 až 20 minút.
  • Zatiaľ čo sa paradajky opekajú, nakrájajte avokádo na polovicu, odstráňte kôstku a dužinu dajte so misy.
  • Pridajte limetkovú šťavu a roztlačte avokádo, kým nedosiahne požadovanú štruktúru.
  • Chleba opečte v sendvičovači alebo v rúre.
  • Avokádovú nátierku rozotrite na toasty a položte na ňu plátky opečených paradajok, pokvapkajte balzamikom a ozdobte petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.
Opečený chlieb s roztlačeným avokádom a opečenou paradajkou na vrchu.
Zdroj: thecuriousplate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.