Paradajka a baklažán tvoria skvelý pár. Pripravte si tieto dve suroviny v podobe nátierky alebo tataráku z baklažánu a očarte svojich blízkych. Podávajte ho na kúsku chrumkavej hrianky potretej olejom a cesnakom.
Ingrediencie:
- 1 stredne veľký baklažán
- 1 veľká paradajka
- pol hrsti čerstvej petržlenovej vňate
- 4 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie
Postup:
- Baklažán si nakrájajte na kocky asi 2,5 cm veľké, tak rovnako si nakrájajte aj paradajku.
- Rúru si predhrejte na 180 °C.
- Baklažán si vsypte do hlbšej panvice a dajte na stredný plameň. Pridajte olivový olej a 1-2 minúty nemiešajte, osoľte, okoreňte.
- Potom zľahka premiešajte a restujte ešte ďalšiu minútu.
- Baklažán si premiestnite do pekáča a dajte na 4-6 minútok do rúry dopiecť.
- Po schladení primiešajte paradajky, bylinky, soľ a korenie.