Nátierka z baklažánu a paradajok

Nátierka z baklažánu a paradajok

Paradajka a baklažán tvoria skvelý pár. Pripravte si tieto dve suroviny v podobe nátierky alebo tataráku z baklažánu a očarte svojich blízkych. Podávajte ho na kúsku chrumkavej hrianky potretej olejom a cesnakom.

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľký baklažán
  • 1 veľká paradajka
  • pol hrsti čerstvej petržlenovej vňate
  • 4 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie

Postup:

  • Baklažán si nakrájajte na kocky asi 2,5 cm veľké, tak rovnako si nakrájajte aj paradajku.
  • Rúru si predhrejte na 180 °C.
  • Baklažán si vsypte do hlbšej panvice a dajte na stredný plameň. Pridajte olivový olej a 1-2 minúty nemiešajte, osoľte, okoreňte.
  • Potom zľahka premiešajte a restujte ešte ďalšiu minútu.
  • Baklažán si premiestnite do pekáča a dajte na 4-6 minútok do rúry dopiecť.
  • Po schladení primiešajte paradajky, bylinky, soľ a korenie.
tatarák so zeleninou
Zdroj: noteatingouttinny.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.