Nátierka z čiernej šošovky je zdravá a chuťovo znamenitá. Pokiaľ ste čiernu šošovku ešte neskúšali, musíte to ihneď napraviť, pretože je naozaj o čo stáť!
Ingrediencie
- 1 šálka varené čierne šošovky (pokojne ju prevarte, ak chcete nátierku kašovitú)
- šťava z 1 limetky
- 2 štipky soli
- mleté čierne korenie
- 3 lyžice olivového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej cibule
- 5 lyžíc vody izbovej teploty
- zelenina na servírovanie
Postup
- Rozmixujte varenú šošovku v kuchynskom robote.
- Pridajte limetkovú šťavu, štipku soli, sušený cesnak a cibuľu.
- Premiešajte.
- Po troškách pridávajte olivový olej spolu s vodou a opäť trochu rozmixujte.
- Dávajte pozor na konzistenciu, ktorú chcete mať ani nie príliš tekutú, ani nie príliš suchú.
- Pokračujte v pridávaní olivového oleja a vody do požadovanej konzistencie.
- Dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s rôznymi druhmi chrumkavej zeleniny.
Pokiaľ by ste si radšej dali šošovku v inej podobe, inšpirujte sa našimi receptami na skvelé šošovkové polievky v 8 rôznych variantoch!