Nátierka z kvasníc, uhoriek a vajíčok

Nátierka z kvasníc, uhoriek a vajíčok

Kombinácia droždia, cibule, vajec, sterilizovaných uhoriek, korenia a byliniek je dokonalým spojením mnohých rozmanitých chutí. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.

Ingrediencie:

  • 80 g čerstvého droždia
  • 1 cibuľa
  • 2 sterilizované uhorky
  • 2 vajcia
  • 2 PL mlieka
  • 1 čajová lyžička horčica
  • 2 čajové lyžičky masla
  • čerstvá petržlenová vňať
  • drvená rasca
  • olivový olej
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno.
  2. Nakrájanú cibuľu orestujte na malom množstve olivového oleja.
  3. Pridajte droždie a miešajte, kým sa nerozpustí.
  4. Panvicu či hrniec odtavte z ohňa a pridajte mlieko, nadrobno nakrájané uhorky, korenie a horčicu.
  5. Zamiešajte a dajte opäť na mierny oheň.
  6. Pridajte vajcia a zamiešajte, kým zmes nezhustne.
  7. Následne odstavte z ohňa a vmiešajte dve čajové lyžičky masla.
  8. Nátierku pred podávaním nechajte vychladnúť.

Nátierku podávajte namazanú na čerstvom pečive.

Chlieb natretý kvasnicovou nátierkou.
zdroj: varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.