Báječná nátierka na chlebíčky, jednohubky, k čerstvému pečivu a skrátka na všetky oslavy a návštevy. Navyše veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu.
Ingrediencie
- 50-80g údeného lososa
- 3ks vajec natvrdo
- 100g masla
- 1ks menšia cibuľa
- 2 lyžice mlieka
- Šťava z citróna
- Soľ, mleté korenie
Postup
- Najprv utrite maslo do peny. Vajcia uvarte natvrdo (12-15 minút) a potom ich nastrúhajte. Zmiešajte s maslom.
- Pridajte lososa a vidličkou roztlačte. Potom do misy pridajte nasekanú cibuľu a 2 lyžice mlieka.
- Pokvapkajte citrónovou šťavou a premiešajte.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a mletým čiernym korením.
- Podávajte na jednohubkách, chlebíčkoch alebo len tak s čerstvým pečivom.