Nátierka z pečeného baklažánu

Nátierka z pečeného baklažánu

Jednoduchá zeleninová nátierka bohatej a príjemne prekvapivej chuti.

Ingredinci

  • 1 stredný baklažán
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibuľa
  • 1 PL paradajkového pyré
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • ½ ČL soli
  • ½ ČL korenia

Postup

  • Soľ, korenie, cesnak a olivový olej rozmixujte do hladkej pasty
  • Baklažán nakrájajte na kocky, papriku na prúžky a cibuľu na kolieska
  • Rozohrejte rúru na 180°
  • Zeleninu zmiešajte s olejovou zmesou
  • Rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte 40 minút
  • Nechajte vychladnúť a zmiešajte s paradajkovým pyré
  • Rozmixujte
  • Podávajte na opečenom chlebe alebo bagetke
miska s baklažánovou nátierkou s nožom na tanieri s krekry
Zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.