Nátierka z pečeného bôčika a piva

Nátierka z pečeného bôčika a piva

Čo by sme to boli za Čechov, keby sme tu nemali aspoň jeden recept s pivom. Vyberte si svoj obľúbený druh piva a rozum vám zostane stáť ako je tento pokrm výborný.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 kg bravčového bôčika
  2. Celý cesnak
  3. Veľkú cibuľu
  4. 200 g masti (alebo masla)
  5. 4 lyžice horčice
  6. Lyžica drvenej rasce
  7. 300 ml svetlého piva
  8. 2 lyžičky chilli
  9. Soľ
  10. Korenie

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Bôčik si nasolíme a okoreníme
  3. Cesnak si prelisujeme a potom ho votrieme do bôčika
  4. Pridáme rascu a potrieme ho horčicou
  5. Cibuľu si nahrubo nakrájame a nasypeme ju do zapekacej misy
  6. Na cibuľu položíme nakorenený bôčik a všetko podlejeme pivom
  7. Takto pripravený bôčik vložíme do predhriatej rúry a pečieme ho asi 2 hodiny, kým nezmäkne
  8. Pokiaľ sa tekutina rýchlo vyparuje, pridávame pivo alebo vodu
  9. Bôčik potom vyberieme z rúry aj z pekáča a dáme bokom
  10. Do výpeku pridáme masť alebo maslo a necháme ho rozpustiť
  11. Z upečeného bôčika zložíme kožu
  12. Bôčik necháme zľahka vychladnúť, a potom ho nakrájame na menšie kúsky, ktoré vložíme do kuchynského robota
  13. Pridáme trochu výpeku a mixujeme
  14. Výpok pridávame podľa toho ako veľmi tekutú alebo hustú nátierku z bôčika chceme mať
  15. Hotovú nátierku podávame s čerstvým chlebom, posypanou jarnou cibuľkou, kyslými uhorkami a chrenom
Nátierka s pivom a tučným údeným mäsom.
Zdroj: honest-food.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.