Nátierka z pečeného kurčaťa a parmezánom

Nátierka z pečeného kurčaťa a parmezánom

Naozaj skvele dochutená nátierka, ktorá je ako šitá na mieru milovníkom syra. Táto nátierka syry doslova preteká av kombinácii s kuracím mäsom je priamo na zožratie.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g syra Ricotta
  2. 500 g kuracích pŕs
  3. Štipka soli
  4. Štipka korenia
  5. 4 lyžice olivového oleja
  6. 3 lyžice studenej vody
  7. 230 g strúhanej mozzarelly
  8. 230 g eidamu
  9. 30 g parmezánu
  10. 250 g omáčky Marinara (alebo pasírovaných paradajok)
  11. 100 g strúhanky

Na posypku

  1. 2 lyžice olivového oleja
  2. 3 lyžice parmezánu
  3. 1 lyžička petržlenovej vňate
  4. 2 lyžice strúhanej mozzarelly
  5. 2 lyžice strúhaného eidamu

Postup

  1. Ricottu necháme v sýtku odkvapkať
  2. Predhrejeme si rúru na 220 stupňov
  3. Odkvapkaný syr ochutíme soľou a korením
  4. Umyté a očistené kura osolíme a okoreníme podľa chuti
  5. Na panvici si rozohrejeme olej
  6. Kuracie prsia opekáme z každej strany na rozpálenom oleji
  7. Opekáme z každej približne 6 minút, kým nie sú dostatočne prepečené
  8. Keď sú prsia hotové, vypneme sporák a do panvice nalejeme vodu
  9. Vodu miešame kým sa nezvarí a na kurčaťu sa nevytvorí sklený obal
  10. Kurča presunieme do misy, aby vychladlo
  11. Potom kura naporciujeme na malé kocky
  12. Ricottu zmiešame v mise s 230 g mozzarelly, eidamu a 30 g parmezánu
  13. Syrovú zmes premiešame
  14. Do syrovej zmesi pridáme kura a omáčku Marinara
  15. Zmes spolu zmiešame, kým sa všetko nespojí
  16. Konečne zmiešame strúhanku a 2 lyžice oleja v mise, kde bolo kura
  17. Strúhanku premiešame, aby sa zmesou obalila
  18. Kuraciu zmes preložíme do zapekacej misy
  19. Navrch dáme strúhankovú zmes
  20. Posypeme 3 lyžicami parmezánu a 2 lyžicami mozzarelly a eidamu
  21. Zapekaciu misu dáme do predhriatej rúry a pečieme do zhnednutia približne 20 minút
  22. Keď kuracie mäso vyberieme z rúry necháme ho aspoň 10 minút odpočinúť
  23. Dozdobíme petržlenovou vňaťou
  24. Podávame buď samostatne na tanierik alebo bagetou/krekrom naberáme priamo z pekáča

Namiesto ricotty môžeme použiť smotanový syr.

Kuracie dip so syrom a chrumkavou bagetkou.
Zdroj: closetcooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.