Naozaj skvele dochutená nátierka, ktorá je ako šitá na mieru milovníkom syra. Táto nátierka syry doslova preteká av kombinácii s kuracím mäsom je priamo na zožratie.
Čo budeme potrebovať
- 250 g syra Ricotta
- 500 g kuracích pŕs
- Štipka soli
- Štipka korenia
- 4 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice studenej vody
- 230 g strúhanej mozzarelly
- 230 g eidamu
- 30 g parmezánu
- 250 g omáčky Marinara (alebo pasírovaných paradajok)
- 100 g strúhanky
Na posypku
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice parmezánu
- 1 lyžička petržlenovej vňate
- 2 lyžice strúhanej mozzarelly
- 2 lyžice strúhaného eidamu
Postup
- Ricottu necháme v sýtku odkvapkať
- Predhrejeme si rúru na 220 stupňov
- Odkvapkaný syr ochutíme soľou a korením
- Umyté a očistené kura osolíme a okoreníme podľa chuti
- Na panvici si rozohrejeme olej
- Kuracie prsia opekáme z každej strany na rozpálenom oleji
- Opekáme z každej približne 6 minút, kým nie sú dostatočne prepečené
- Keď sú prsia hotové, vypneme sporák a do panvice nalejeme vodu
- Vodu miešame kým sa nezvarí a na kurčaťu sa nevytvorí sklený obal
- Kurča presunieme do misy, aby vychladlo
- Potom kura naporciujeme na malé kocky
- Ricottu zmiešame v mise s 230 g mozzarelly, eidamu a 30 g parmezánu
- Syrovú zmes premiešame
- Do syrovej zmesi pridáme kura a omáčku Marinara
- Zmes spolu zmiešame, kým sa všetko nespojí
- Konečne zmiešame strúhanku a 2 lyžice oleja v mise, kde bolo kura
- Strúhanku premiešame, aby sa zmesou obalila
- Kuraciu zmes preložíme do zapekacej misy
- Navrch dáme strúhankovú zmes
- Posypeme 3 lyžicami parmezánu a 2 lyžicami mozzarelly a eidamu
- Zapekaciu misu dáme do predhriatej rúry a pečieme do zhnednutia približne 20 minút
- Keď kuracie mäso vyberieme z rúry necháme ho aspoň 10 minút odpočinúť
- Dozdobíme petržlenovou vňaťou
- Podávame buď samostatne na tanierik alebo bagetou/krekrom naberáme priamo z pekáča
Namiesto ricotty môžeme použiť smotanový syr.