Kuracia nátierka oživené uvareným vajíčkom natvrdo. Táto nátierka je veľmi obľúbená do sendvičov, ktoré sa servírujú v amerických bistroch. Priblížte si chuť Ameriky aj vo vašej kuchyni.
Čo budeme potrebovať
- 6 natvrdo uvarených vajec (nakrájaných na kocky)
- 2 kyslé uhorky
- Lyžicu kyslého uhorkového nálevu
- 80 g majonézy
- 2 stopkaté zelery (nakrájaný na malé kúsky)
- ½ cibuľa (najemno nakrájaná)
- 2 lyžičky čerstvej petržlenovej vňate
- 500 g vareného kuracieho mäsa
- Soľ
- Korenie
- Celozrnný chlieb
Postup
- Do misy pridáme nakrájané vajcia, nakrájané kyslé uhorky spolu s nálevom, zeler, cibuľu, petržlen a nakrájané kura
- Vmiešame majonézu
- Množstvo majonézy prispôsobíme tomu, akú konzistenciu chceme, aby nátierka mala
- Dochutíme podľa seba soľou a korením
- Nátierku prikryjeme a necháme v chladničke na 1 – 2 hodiny odležať
- Nátierku natierame na krajce celozrnného chleba