Nátierka z pečeného póru

Nátierka z pečeného póru

Skvelá, chutná a zdravá nátierka, ktorej chuť môžete ozvláštniť tým, že ju na záver posypete parmezánom.

Ingrediencie:

  • 3-4 póry (len svetlé časti)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Póry očistite a umyte.
  2. Následne ich namočte najmenej na dobu 30 minút do misky s vodou.
  3. V medziobdobí si predhrejte rúru na 200 °C.
  4. Do alumíniovej zapekacej misky vložte vlhký pór.
  5. Pridajte k nemu aj strúčiky cesnaku.
  6. Na záver všetko pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
  7. Pečte približne 20 minút.
  8. Potom zmes póru a cesnaku preložte do kuchynského robota a rozmixujte.
Miska s nátierkou z pečeného póru
zdroj:sarahscucinabella.com

Máte radi polievky? Vyskúšajte naše rozmanité pórovkové polievky ! Sú zdravé, chutné a výdatné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.