Skvelá, chutná a zdravá nátierka, ktorej chuť môžete ozvláštniť tým, že ju na záver posypete parmezánom.
Ingrediencie:
- 3-4 póry (len svetlé časti)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Póry očistite a umyte.
- Následne ich namočte najmenej na dobu 30 minút do misky s vodou.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 200 °C.
- Do alumíniovej zapekacej misky vložte vlhký pór.
- Pridajte k nemu aj strúčiky cesnaku.
- Na záver všetko pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
- Pečte približne 20 minút.
- Potom zmes póru a cesnaku preložte do kuchynského robota a rozmixujte.
Máte radi polievky? Vyskúšajte naše rozmanité pórovkové polievky ! Sú zdravé, chutné a výdatné!