Pečením zeler získava jemnú sladkosť a maslovú textúru. Keď ho spojíte s orechmi a bylinkami dostanete veľmi chutnú nátierku, ktorá sa skvele hodí napríklad do sendviča.
Ingrediencie
- 1 zeler
- 3 PL vlašských orechov
- 1 ČL sušeného rozmarínu
- 1 PL sójovej omáčky
- štipka kajenského korenia
- 2 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL oleja
- 1 ČL jablčného octu
- soľ
- 1/2 ČL sladkej papriky
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Rúru predhrejte na 200°
- Zeler poriadne umyte, pokrájajte na menšie kúsky, rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte 30 minút
- Šalotku a cesnak pokrájajte na drobno a osmažte pár minút na oleji
- Zeler nechajte vychladnúť a potom z neho okrájajte kôru
- Zmiešajte ho s šalotkou, cesnakom a ďalšími ingredienciami a rozmixujte do hladka
- Servírujte na obľúbenom pečive ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou