Nátierka z pečeného zeleru

Nátierka z pečeného zeleru

Pečením zeler získava jemnú sladkosť a maslovú textúru. Keď ho spojíte s orechmi a bylinkami dostanete veľmi chutnú nátierku, ktorá sa skvele hodí napríklad do sendviča.

Ingrediencie

  • 1 zeler
  • 3 PL vlašských orechov
  • 1 ČL sušeného rozmarínu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • štipka kajenského korenia
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL oleja
  • 1 ČL jablčného octu
  • soľ
  • 1/2 ČL sladkej papriky
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  • Rúru predhrejte na 200°
  • Zeler poriadne umyte, pokrájajte na menšie kúsky, rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte 30 minút
  • Šalotku a cesnak pokrájajte na drobno a osmažte pár minút na oleji
  • Zeler nechajte vychladnúť a potom z neho okrájajte kôru
  • Zmiešajte ho s šalotkou, cesnakom a ďalšími ingredienciami a rozmixujte do hladka
  • Servírujte na obľúbenom pečive ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou
Nátierka z pečeného zeleru v modrej miske na stole s vínovým pohárom a jesenným zátiším
Zdroj: food52.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.