Tento dip z pečenej repy, plný aromatických byliniek a korenia a pečeného cesnaku, je neuveriteľne chutný, farebný a taaak návykový!
Ingrediencie
- 2 – 3 stredné repy
- 1 hlava cesnaku
- ½ šálky vlašských orechov
- ½ šálky koriandra
- 2 lyžice kôpru
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička rasce
- 1 čajová lyžička mletého koriandra
- 1/2 čajovej lyžičky chilli prášku
- ½ čajovej lyžičky soli
- tortilla chipsy na servírovanie
Postup
- Predhrejte rúru na teplotu 220 °C.
- Každú repu zabaľte jednotlivo do alobalu.
- Odrežte hornú časť hlavy cesnaku, aby ste odkryli strúčiky.
- Pokropte asi 1 čajovú lyžičku olivového oleja a zabaľte do alobalu.
- Pečte repu a cesnak asi 45 minút, alebo pokiaľ nebude repa po prepichnutí vidličkou mäkká.
- Akonáhle repu ochladíte, orežte hornú časť a olúpte kožu.
- Každú repu nakrájajte na niekoľko plátkov.
- Do kuchynského robota vložte všetky ingrediencie a vytlačte opečený cesnak bez kože.
- Rozmixujte do hladka.
- Dosoľte podľa chuti.
- Podávajte s nakrájanou bagetou alebo s tortilla chipsy.
Inšpirujte sa aj našimi receptami na lahodné šaláty z červenej repy 7x inak.