Nátierka z pečenej červenej repy

Nátierka z pečenej červenej repy

Tento dip z pečenej repy, plný aromatických byliniek a korenia a pečeného cesnaku, je neuveriteľne chutný, farebný a taaak návykový!

Ingrediencie

  • 2 – 3 stredné repy
  • 1 hlava cesnaku
  • ½ šálky vlašských orechov
  • ½ šálky koriandra
  • 2 lyžice kôpru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 1 čajová lyžička mletého koriandra
  • 1/2 čajovej lyžičky chilli prášku
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • tortilla chipsy na servírovanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na teplotu 220 °C.
  2. Každú repu zabaľte jednotlivo do alobalu.
  3. Odrežte hornú časť hlavy cesnaku, aby ste odkryli strúčiky.
  4. Pokropte asi 1 čajovú lyžičku olivového oleja a zabaľte do alobalu.
  5. Pečte repu a cesnak asi 45 minút, alebo pokiaľ nebude repa po prepichnutí vidličkou mäkká.
  6. Akonáhle repu ochladíte, orežte hornú časť a olúpte kožu.
  7. Každú repu nakrájajte na niekoľko plátkov.
  8. Do kuchynského robota vložte všetky ingrediencie a vytlačte opečený cesnak bez kože.
  9. Rozmixujte do hladka.
  10. Dosoľte podľa chuti.
  11. Podávajte s nakrájanou bagetou alebo s tortilla chipsy.
Dip z pečenej repy v miske so suchárom.
www.sweetandsavorybyshinee.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na lahodné šaláty z červenej repy 7x inak.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.