Nátierka z pečených paprík

Nátierka z pečených paprík

Táto lahodná nátierka je krásne sladká vďaka upečeným červeným paprikám a paradajkám, má príjemnú stredomorskú chuť a je možné ju použiť nielen ako nátierku na sendvič, ale aj ako dip k chlebu naan či omáčku na cestovinu.

Ingrediencie

  • 3 červené papriky rozpolené, zbavené kôstok a stopky
  • 1 červená cibuľa strednej veľkosti, nakrájaná na štvrtky
  • 4 veľké strúčiky cesnaku, olúpané
  • 1 plechovka (400 g) krájaných paradajok
  • 2 lyžičky balzamikového octu
  • 4 polievkové lyžice lahôdkového droždia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička korenia
  • 2 lyžice čerstvo nasekanej bazalky

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  2. Plech vyložte papierom na pečenie.
  3. Položte naň nakrájanú papriku, cibuľu a cesnak.
  4. Zeleninu pečte 45 minút alebo do zmäknutia.
  5. Vyberte plech z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť.
  6. Papriky olúpte.
  7. Vložte pečené papriky, cibuľu a cesnak do mixéra alebo kuchynského robota.
  8. Pridajte paradajky, lahôdkové droždie, balzamiko, soľ a korenie a mixujte, kým vám nevznikne hladká zmes.
  9. Užite si ju!
Paprikový dip servírovaný v mištičke, posypaný bylinkami a orieškami.
www.intentionalhospitality.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na pečené naplnené papriky v 7 rôznych variantoch.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.