Táto lahodná nátierka je krásne sladká vďaka upečeným červeným paprikám a paradajkám, má príjemnú stredomorskú chuť a je možné ju použiť nielen ako nátierku na sendvič, ale aj ako dip k chlebu naan či omáčku na cestovinu.
Ingrediencie
- 3 červené papriky rozpolené, zbavené kôstok a stopky
- 1 červená cibuľa strednej veľkosti, nakrájaná na štvrtky
- 4 veľké strúčiky cesnaku, olúpané
- 1 plechovka (400 g) krájaných paradajok
- 2 lyžičky balzamikového octu
- 4 polievkové lyžice lahôdkového droždia
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička korenia
- 2 lyžice čerstvo nasekanej bazalky
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- Položte naň nakrájanú papriku, cibuľu a cesnak.
- Zeleninu pečte 45 minút alebo do zmäknutia.
- Vyberte plech z rúry a nechajte 10 minút vychladnúť.
- Papriky olúpte.
- Vložte pečené papriky, cibuľu a cesnak do mixéra alebo kuchynského robota.
- Pridajte paradajky, lahôdkové droždie, balzamiko, soľ a korenie a mixujte, kým vám nevznikne hladká zmes.
- Užite si ju!
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na pečené naplnené papriky v 7 rôznych variantoch.