Základný recept môžete ozvláštniť aj pridaním rozmanitých byliniek, napríklad tymiánom, pažítkou, kôprom, žeruchou či bazalkou.
Ingrediencie:
- 3 póry (len svetlé časti)
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 1/4 šálky majonézy
- 2 PL masla
- 1 čajová lyžička citrónovej kôry
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici rozpustite maslo.
- Pridajte doň očistený a na kolieska nakrájaný pór.
- Varte domäkka, približne 8-10 minút.
- Nechajte pór vychladnúť.
- Potom ho spoločne s ostatnými ingredienciami, teda kyslou smotanou, majonézou, citrónovou kôrou a soľou preložte do kuchynského robota.
- Rozmixujte do podoby hladkého pyré.
- Dochuťte čiernym korením.