Nátierka z póru a kyslej smotany

Nátierka z póru a kyslej smotany

Základný recept môžete ozvláštniť aj pridaním rozmanitých byliniek, napríklad tymiánom, pažítkou, kôprom, žeruchou či bazalkou.

Ingrediencie:

  • 3 póry (len svetlé časti)
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1/4 šálky majonézy
  • 2 PL masla
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na panvici rozpustite maslo.
  2. Pridajte doň očistený a na kolieska nakrájaný pór.
  3. Varte domäkka, približne 8-10 minút.
  4. Nechajte pór vychladnúť.
  5. Potom ho spoločne s ostatnými ingredienciami, teda kyslou smotanou, majonézou, citrónovou kôrou a soľou preložte do kuchynského robota.
  6. Rozmixujte do podoby hladkého pyré.
  7. Dochuťte čiernym korením.
Tanier s čerstvou zeleninou a nátierkou z kyslej smotany a póru
zdroj: chatelaine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.