Nátierka z reďkoviek a masla

Nátierka z reďkoviek a masla

Veľmi jednoduchá nátierka, ktorú v prípade potreby je možné ľahko uchovať v chladničke po dobu niekoľkých dní.

Ingrediencie

  • 8-10 kusov reďkoviek
  • 60 g masla izbovej teploty
  • pol lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
  • čerstvá pažítka
  • soľ

Postup

  1. Umyté reďkovky nakrájajte na malé kúsky.
  2. V miske zmiešajte maslo, citrónovú šťavu, nadrobno nakrájanú pažítku a približne polovicu množstva nakrájaných reďkoviek.
  3. Dôkladne premiešajte a pridajte trochu soli.

Táto nátierka chutí znamenite najmä na čerstvom chlebe. Podávajte ozdobené zvyšnými kúskami reďkoviek.

Nátierka pripravená zo strúhaných reďkoviek a masla
zdroj: tresbohemes.com

Reďkovky je možné mimochodom pridať aj do zemiakového šalátu. Okrem tejto verzie existujú ale aj mnohé ďalšie varianty zemiakového šalátu . Načerpajte inšpiráciu a pripravte si ho nielen na Vianoce!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.