Jednoduchá nátierka, ktorá sa skvele hodí ako rýchle pohostenie na večer s priateľmi alebo len tak na večeru, keď vás omrzí chlieb so salámou.
Čo budeme potrebovať
- Čerstvá bageta
- 250 g ricotty
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- 2 lyžičky tymiánu
- Lyžica olivového oleja
- 2 lyžičky citrónovej kôry
- 2 lyžičky oregana
- Lyžička chilli
- Šťava z ½ citróna
- Soľ
- Korenie
- Cherry paradajky (na ozdobu)
- Lístky čerstvej mäty (na ozdobu)
- Balzamikový ocot (na ozdobu)
Postup
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
- Bagetu nakrájame na rovnako veľké kusy
- Tie vyložíme na plech, potrieme ich ľahko olivovým olejom a dáme piecť
- Bagetky opekáme z každej strany 10 minút, dozlatista
- Zostávajúce ingrediencie vložíme do kuchynského robota a mixujeme
- Musí nám vzniknúť jednotná nátierková zmes
- Na jednotlivé opečené kúsky bagety nanesieme ricottovú nátierku, ktorú ozdobíme lístkami čerstvej mäty, cherry paradajkou a balazmikom