Nátierka z ricotty

Nátierka z ricotty

Jednoduchá nátierka, ktorá sa skvele hodí ako rýchle pohostenie na večer s priateľmi alebo len tak na večeru, keď vás omrzí chlieb so salámou.

Čo budeme potrebovať

  • Čerstvá bageta
  • 250 g ricotty
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
  • 2 lyžičky tymiánu
  • Lyžica olivového oleja
  • 2 lyžičky citrónovej kôry
  • 2 lyžičky oregana
  • Lyžička chilli
  • Šťava z ½ citróna
  • Soľ
  • Korenie
  • Cherry paradajky (na ozdobu)
  • Lístky čerstvej mäty (na ozdobu)
  • Balzamikový ocot (na ozdobu)

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  2. Bagetu nakrájame na rovnako veľké kusy
  3. Tie vyložíme na plech, potrieme ich ľahko olivovým olejom a dáme piecť
  4. Bagetky opekáme z každej strany 10 minút, dozlatista
  5. Zostávajúce ingrediencie vložíme do kuchynského robota a mixujeme
  6. Musí nám vzniknúť jednotná nátierková zmes
  7. Na jednotlivé opečené kúsky bagety nanesieme ricottovú nátierku, ktorú ozdobíme lístkami čerstvej mäty, cherry paradajkou a balazmikom
Krémová syrová nátierka s opečenou bagetou.
Zdroj: cookingwithcocktailrings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.