Nátierka z tresčej pečene

Nátierka z tresčej pečene

Ste milovníci nátierok? A navyše tých, ktoré prospievajú ľudskému zdraviu?

Tresčia pečeň obsahuje omega-3 mastné kyseliny a vitamíny D a A. Táto ľahučká a nadýchaná nátierka teda nie je len chuťovo výborná, ale je tiež naozaj zdravá.

Ingrediencie

  • 1 plechovka údených šprotov v olivovom oleji
  • 1 konzerva tresčej pečene vo vlastnom oleji
  • 1 šalotka (nasekaná nadrobno)
  • 1 strúčik cesnaku (nasekaný najemno)
  • 1 polievková lyžica suchého bieleho vína
  • ½ polievkovej lyžice citrónovej kôry (jemne nastrúhané)
  • sušené oregano
  • čierne korenie
  • pažítka (na ozdobu)
  • čerstvá nakrájaná zelenina, celozrnné pečivo, syr (na podávanie, voliteľné)

Postup

  • Na malej panvici orestujte šalotku s cesnakom a lyžicou olivového oleja zo šprotov. Potrvá to menej ako 10 minút.
  • Suché ustrice, pečeň z tresky aj s olejom, šalotkou, vínom citrónovou kôrou a oreganom zmiešajte v kuchynskom robote.
  • Pripravenú paštétu vložte do zapekacej misky a prikryte potravinovou fóliou. Vložte do chladničky a nechajte ju tam cez noc, aby stuhla.
  • Keď budete chcieť paštétu podávať, ozdobte ju pažítkou a čiernym korením.

Krekry s nátierkou z tresčej pečene a sezamovými semienkami.
zdroj: summeryule.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.