Ste milovníci nátierok? A navyše tých, ktoré prospievajú ľudskému zdraviu?
Tresčia pečeň obsahuje omega-3 mastné kyseliny a vitamíny D a A. Táto ľahučká a nadýchaná nátierka teda nie je len chuťovo výborná, ale je tiež naozaj zdravá.
Ingrediencie
- 1 plechovka údených šprotov v olivovom oleji
- 1 konzerva tresčej pečene vo vlastnom oleji
- 1 šalotka (nasekaná nadrobno)
- 1 strúčik cesnaku (nasekaný najemno)
- 1 polievková lyžica suchého bieleho vína
- ½ polievkovej lyžice citrónovej kôry (jemne nastrúhané)
- sušené oregano
- čierne korenie
- pažítka (na ozdobu)
- čerstvá nakrájaná zelenina, celozrnné pečivo, syr (na podávanie, voliteľné)
Postup
- Na malej panvici orestujte šalotku s cesnakom a lyžicou olivového oleja zo šprotov. Potrvá to menej ako 10 minút.
- Suché ustrice, pečeň z tresky aj s olejom, šalotkou, vínom citrónovou kôrou a oreganom zmiešajte v kuchynskom robote.
- Pripravenú paštétu vložte do zapekacej misky a prikryte potravinovou fóliou. Vložte do chladničky a nechajte ju tam cez noc, aby stuhla.
- Keď budete chcieť paštétu podávať, ozdobte ju pažítkou a čiernym korením.