Z tuniaka, šprotov, sardiniek. Rybičkovú nátierku môžete pripraviť rôznymi spôsobmi.
Vybrali sme pre vás tie najlepšie recepty na nátierky z údenej makrely.
Všetky sú chutné, výživné a zdravé.
Môžete ich pripraviť na večeru, deťom na desiatu, ale hodí sa aj na posedenie s priateľmi.
Vyskúšajte ich ešte dnes!
Naše recepty
Recepty na nátierku z údenej makrely sa výborne snúbia predovšetkým s čerstvým pečivom. Upečte si k nej naše chrumkavé domáce bagety !
Prečo zaradiť makrelu do svojho jedálnička?
Odborníci na zdravú výživu vo všeobecnosti odporúčajú konzumáciu rýb aspoň dvakrát týždenne. Okrem obľúbeného lososa či tuniaka môžete svojmu telu dodať zdravé omega-3 mastné kyseliny, bielkoviny, vitamíny aj minerály aj prostredníctvom makrely.
Z vitamínov je bohatá predovšetkým na vitamín B12 a B3, z minerálnych látok obsahuje napríklad selén, jód alebo fosfor. Táto dravá ryba dorastá väčšinou do dĺžky okolo 40 cm a jedným z vyhlásených spôsobov jej spracovania je údenie.
Ako údenú makrelu konzumovať?
Rozmanité recepty na nátierky z údenej makrely sú jedným z najjednoduchších spôsobov, ako túto pochúťku do svojho jedálnička zaradiť.
Okrem toho môžete kúsky údené makrely pridať tiež do rozmanitých zeleninových šalátov, dá sa v šalátoch ľahko nahradiť napríklad kuracie mäso. Výborne ale chutí aj s cestovinami či len tak s čerstvým pečivom.