Nátierka z údeného hovädzieho bôčika

Nátierka z údeného hovädzieho bôčika

Táto jednoduchá nátierka s kukuricou, čiernymi fazuľami a nasekaným bôčikom je recept, ktorý k nám doputoval až z Texasu. Je to klasická príloha k zahryzovaniu, napríklad keď sa hrá dôležitý zápas v americkom futbale.

Čo budeme potrebovať

  1. 450 g údeného bôčika
  2. 450 g Madety
  3. 360 g kukurice (scedené)
  4. 360 g fazule (scedené)
  5. 370 g paradajok v konzerve
  6. 25 ml BBQ omáčky
  7. Lyžička chilli
  8. 30 g jarnej cibuľky
  9. Paprička jalapeno (nakrájaná)
  10. Tortilla chipsy alebo krekry

Postup

  1. Do kuchynského robota nakrájame na malé kúsky údený bôčik
  2. Začneme ho mixovať, kým nebude nasekaný na malé kúsky
  3. Nasekaný bôčik preložíme na panvicu
  4. Pridáme k nemu všetky zvyšné ingrediencie a začneme pomaly na nízku teplotu variť
  5. Prísady spoločne premiešavame, aby sa syr rozpustil
  6. Takto varíme asi 30 minút, kým sa syr nerozpustí
  7. Keď je rozpustený, teplotu ľahko zvýšime a varíme ďalších 10 minút, kým nezačne syr prebublávať
  8. Hotovú nátierku prelejeme do servírovacej misky a ozdobíme nasekaným koriandrom a nakrájanou jalapeno
  9. Podávame s tortillovými chipsy, opečeným toastom alebo chlebom
Mäsová nátierka z hovädzieho s BBQ omáčkou a chilli.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.