Táto jednoduchá nátierka s kukuricou, čiernymi fazuľami a nasekaným bôčikom je recept, ktorý k nám doputoval až z Texasu. Je to klasická príloha k zahryzovaniu, napríklad keď sa hrá dôležitý zápas v americkom futbale.
Čo budeme potrebovať
- 450 g údeného bôčika
- 450 g Madety
- 360 g kukurice (scedené)
- 360 g fazule (scedené)
- 370 g paradajok v konzerve
- 25 ml BBQ omáčky
- Lyžička chilli
- 30 g jarnej cibuľky
- Paprička jalapeno (nakrájaná)
- Tortilla chipsy alebo krekry
Postup
- Do kuchynského robota nakrájame na malé kúsky údený bôčik
- Začneme ho mixovať, kým nebude nasekaný na malé kúsky
- Nasekaný bôčik preložíme na panvicu
- Pridáme k nemu všetky zvyšné ingrediencie a začneme pomaly na nízku teplotu variť
- Prísady spoločne premiešavame, aby sa syr rozpustil
- Takto varíme asi 30 minút, kým sa syr nerozpustí
- Keď je rozpustený, teplotu ľahko zvýšime a varíme ďalších 10 minút, kým nezačne syr prebublávať
- Hotovú nátierku prelejeme do servírovacej misky a ozdobíme nasekaným koriandrom a nakrájanou jalapeno
- Podávame s tortillovými chipsy, opečeným toastom alebo chlebom