Tento recept nám svojou chuťou pripomenie klasickú zemiakovú kašu v kombinácii so syrovou nátierkou, až na to, že v nej nie je obsiahnutý absolútne žiadny syr. Na chrumkavom chlebe to však bude úplná dokonalosť.
Ingrediencie:
- 500 g zemiakov
- 1/3 hrnčeka bieleho jogurtu (môže byť aj kyslá smotana)
- 1 žltá cibuľa
- 1 menší zväzok jarnej cibuľky
- 1/2 zväzku čerstvé pažítky
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca. Naplníme vodou a uvaríme domäkka.
- Cibuľu aj jarné cibuľky očistíme a nasekáme na drobné kocky.
- Pažítku jemne pokrájame a spolu s cibuľou dáme do misky.
- Uvarené zemiaky precedíme, necháme úplne vychladnúť a potom roztlačíme.
- Takto pripravené zemiaky prihodíme do misy k cibuli a pažítke.
- Prilejeme kyslú smotanu a premiešame.
- Osolíme, okoreníme, znova zamiešame a dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky.
- Podávame s plátkami chrumkavého chleba.