Nátierka z vlašských orechov a fazule

Nátierka z vlašských orechov a fazule

Táto šťavnatá vegánska fazuľová nátierka chutí skvele ako náplň do pita chleba alebo len tak natretá na chlieb. Doplňte čerstvou zeleninou a máte perfektnú desiatu.

Ingrediencie

  • 1/3 šálky nasekaných vlašských orechov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 2-3 lyžice zeleninového vývaru
  • 1/4 čajovej lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1/8 čajovej lyžičky kajenského korenia alebo podľa chuti
  • čierne korenie
  • 2 plechovky fazule po (425 g), opláchnutých a scedených
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 3 lyžice jemne nakrájanej jarnej cibuľky

Postup

  1. Vložte vlašské orechy a cesnak do kuchynského robota a mixujte tak, aby boli jemne nasekané.
  2. Prestaňte mixovať a podľa potreby zoškrabnite strany mixéra.
  3. Pridajte ocot, 2 lyžice vývaru, soľ, kajenské korenie a čierne korenie a spracovávajte, kým nevznikne hustá pasta.
  4. V prípade potreby pridajte ďalší vývar.
  5. Pridajte dobre scedené fazule a pulzujte asi 6 až 8-krát, čo by malo stačiť na to, aby ste mali všetko krásne rozdrvené, ale nie pyré.
  6. Zmes zoškrabnite do veľkej nádoby a vmiešajte polovicu petržlenu a jarnej cibuľky.
  7. Zakryte a nechajte v chladničke po dobu najmenej jednej hodiny, aby sa zmes mohla spojiť.
  8. Upravte korenie a podľa chuti pridajte viac octu, korenia alebo soli.
  9. Podávajte ozdobené zvyšnou jarnou cibuľkou.
Nátierka z fazule a vlašských orechov natretá na plátkoch pečiva a obložená reďkovkami.
www.blog.fatfreevegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.