Táto šťavnatá vegánska fazuľová nátierka chutí skvele ako náplň do pita chleba alebo len tak natretá na chlieb. Doplňte čerstvou zeleninou a máte perfektnú desiatu.
Ingrediencie
- 1/3 šálky nasekaných vlašských orechov
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 2-3 lyžice zeleninového vývaru
- 1/4 čajovej lyžičky soli alebo podľa chuti
- 1/8 čajovej lyžičky kajenského korenia alebo podľa chuti
- čierne korenie
- 2 plechovky fazule po (425 g), opláchnutých a scedených
- 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 3 lyžice jemne nakrájanej jarnej cibuľky
Postup
- Vložte vlašské orechy a cesnak do kuchynského robota a mixujte tak, aby boli jemne nasekané.
- Prestaňte mixovať a podľa potreby zoškrabnite strany mixéra.
- Pridajte ocot, 2 lyžice vývaru, soľ, kajenské korenie a čierne korenie a spracovávajte, kým nevznikne hustá pasta.
- V prípade potreby pridajte ďalší vývar.
- Pridajte dobre scedené fazule a pulzujte asi 6 až 8-krát, čo by malo stačiť na to, aby ste mali všetko krásne rozdrvené, ale nie pyré.
- Zmes zoškrabnite do veľkej nádoby a vmiešajte polovicu petržlenu a jarnej cibuľky.
- Zakryte a nechajte v chladničke po dobu najmenej jednej hodiny, aby sa zmes mohla spojiť.
- Upravte korenie a podľa chuti pridajte viac octu, korenia alebo soli.
- Podávajte ozdobené zvyšnou jarnou cibuľkou.