Červená repa patrí medzi obľúbenú zeleninu, ale stále má vďaka svojej špecifickej chuti aj mnoho odporcov.
Preto vám prinášame 7 lahodných receptov na nátierky z červenej repy, ktoré sú príjemným variantom, ako repe dať ešte šancu.
Vyskúšajte dipy s kozím syrom, majonézou či chrenom.
Nebude chýbať ani obľúbený ružový hummus.
Užite si to!
Naše recepty
Na čo použiť vodu zvyšnú z varenia repy
Nevylievajte vodu potom, čo v nej repu uvaríte. Túto jasne ružovú vodu je možné v kuchyni použiť mnohými spôsobmi:
- ako základ pre rizoto ,
- ak v nej uvaríte cestoviny , môžete ich použiť pre krásne ružový cestovinový šalát,
- na farbenie vajec ,
- uvarte v nej quionou ,
- na prípravu repnej polievky (napríklad Boršče),
- na prípravu nanukov .
A aká nátierka vám chutila najviac? Napíšte nám do komentárov!