Chystáte párty a neviete, čo pripraviť za občerstvenie?
Potom vyskúšajte naše recepty na nátierky zo sušených paradajok v 7 rôznych variantoch.
Vašich hostí nimi určite prekvapíte a navyše si pochutnajú!
Urobte im dip s ančovičkami, javorovým sirupom alebo slaninou.
Naše recepty
Pozrite sa aj na naše rozmanité recepty na pórkovú nátierku . Je jednoduchá, zdravá a pochutnávať si na nej môžete na raňajky, desiatu, obed aj večeru!
Ako na domáce sušené paradajky?
Ľahko si sušené paradajky pripravíte aj v rúre a môžete si ich hravo prispôsobiť svojim chuťovým bunkám. Pripravte si ich z vašich preferovaných druhov paradajok, pridajte cesnak či obľúbené korenie. Domáce sušené paradajky sú tiež lacnejšie ako malé predražené poháre predávané v obchodoch a navyše sú neuveriteľne chutné, obzvlášť, keď si ich urobíte zo šťavnatých zrelých paradajok na vrchole sezóny. Ak dáte čerstvo sušené paradajky do mrazničky, vydržia tam až 3 mesiace ! Tak poďme na to.
Ingrediencie
- 500 g paradajok (napríklad cherry paradajky)
- jemná morská soľ
Postup
- Zahrejte rúru na 120 ° C.
- Vyložte veľký plech papierom na pečenie.
- Nakrájajte paradajky na polovice pozdĺžne.
- Položte ich rezom stranou na plech a posoľte.
- Pečte 2,5 až 3,5 hodiny, alebo kým paradajky nevyschnú a dávajte pozor, aby sa nespálili.
- Vyberte z rúry.
- Ihneď podávajte.
- Alebo uložte sušené paradajky do pohára a naplňte olivovým olejom tak, aby boli paradajky celé zakryté.
- Pridajte akékoľvek požadované korenie (napríklad strúčik cesnaku a/alebo bylinky), potom prikryte a vložte do chladničky až na 2 týždne.
A ako sa vám recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!