Pokiaľ máte k dispozícii zavárací hrniec, jednoducho si uhorky zakonzervujte podľa nášho návodu.
Budete potrebovať
- uhorky
- nálev
- mrkva, petržlen, cibuľu, kôpor
- zaváracie poháre
- zavárací hrniec s teplomerom
Postup prípravy
- Najskôr si pripravte uhorky – vsypte ich do veľkej nádoby s vodou a jednu po druhej očistite.
- Všetky zaváracie poháre riadne sterilizujte.
- Očistite si aj mrkvu, petržlen a cibuľu a zeleninu nakrájajte na kolieska, cibuľu na osminky.
- Uhorky začnite skladať do pohárov tak, aby sa ich tam zmestilo čo najviac a dali sa z pohára jednoducho vytiahnuť.
- Do pohárov pridajte aj nakrájanú zeleninu s kôprom – do každého pohára 2-3 kolieska mrkvy, petržlenu, osminku cibule a vetvička kôpru.
- Zalejte nálevom a poriadne zaviečkujte.
- Sterilujte po dobu 20 minút na 85 stupňov.
- Necháme vychladnúť a uskladníme do pivnice alebo špajzy.
Vyskúšajte tiež našich 5 skvelých receptov na nakladané fazule . Prečo ich kupovať, keď si ich môžete urobiť sami a lepšie?