Návod na klasické zaváranie

Návod na klasické zaváranie

Tento postup na nakladanie čerešní pozná asi väčšina z nás. Poďme sa na neho spolu pozrieť!

Suroviny na 4 poháre (500 ml)

  • 1 kg čerešní
  • 1 l vody
  • 150 g práškového cukru

Postup prípravy

  • Pollitrové poháre a viečka poriadne vymyte a sterilizujte.
  • Naplňte poháre čerešňami až po okraj.
  • Vodu si priveďte do varu, nasypte do nej práškový cukor, priveďte do varu a varte do doby, než sa cukor kompletne rozpustí.
  • Týmto, ešte horúcim cukrovým roztokom zalejte poháre s čerešňami a hore ponechajte cca 5 mm priestoru.
  • Nasaďte viečka a pevne uzavrite pomocou handry.
  • Poháre umiestnite zvisle do hrnca, naplňte vodou, zakryte a priveďte do varu.
  • Varte 20 minút, potom zložte z ohňa a nechajte úplne vychladnúť.
  • Skladujte na chladnom a suchom mieste mimo dosahu priameho slnečného svetla – najlepšie v pivnici.
Poháre nakladaných čerešní s vedľa položenou miskou čerstvých čerešní.
zdroj: www.nordicdiner.net

Vyskúšajte aj naše luxusné recepty na nakladané klobásy 7x inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.