Tekvica sú úžasné v tom, že ich môžete zavariť ako na sladko, tak aj na slano. Avšak takmer vždy budete potrebovať klasický cukornatý nálev.
Sladký nálev
Budete potrebovať
- vodu
- cukor
Postup prípravy
- Množstvo surovín si zvoľte podľa vašej ľubovôle, máte radi sladší nálev? Pridajte viac cukru.
- Pripravte si väčší hrniec s vodou, vsypte cukor a za občasného miešania priveďte do varu.
- Dávajte pozor, aby sa cukor úplne rozpustil.
- Akonáhle nálev prejde varom, nechajte vychladnúť.
Octový nálev
Budete potrebovať
- 1 l vody
- 0,5 dcl octu
Postup prípravy
- Vodu s octom zmiešajte dohromady.
- Tento nálev sa väčšinou nevarí a tekvica sa do neho nakladá pred samotným zavarením.
Máme pre vás tiež najlepšie recepty na buchty z tekvice na posedenie pri popoludňajšej káve. Inšpirujte sa!