Paradajkové pyré sa používa do množstva rôznych receptov. A prečo si nepripraviť jeho domácu verziu? Poďme na to!
Budete potrebovať
- zrelé mäkké paradajky
- zaváracie poháre a viečka
Postup prípravy
- Paradajky zbavte stopiek, umyte ich a nakrájajte na malé kúsky.
- Vložte ich do hrnca a podlejte trochou vody.
- Priveďte do varu a varte do doby, než sa z paradajok stane kašovitá hmota.
- Paradajkovú kašu preceďte cez sitko.
- Vzniknuté pyré vlejte do vopred pripravených sterilizovaných pohárov.
- Okraje pohárov utrite a zaviečkujte.
- Poháre dajte do zaváracieho hrnca – tak, aby sa nedotýkali.
- Podlejte ich vodou a varte 30 minút pri teplote 90 stupňov.
- Potom ich klasicky vyberte z hrnca a pretočte dnom nahor.
- Nechajte vychladnúť a uskladnite.