Návod na uchovanie paradajkového pyré

Návod na uchovanie paradajkového pyré

Paradajkové pyré sa používa do množstva rôznych receptov. A prečo si nepripraviť jeho domácu verziu? Poďme na to!

Budete potrebovať

  • zrelé mäkké paradajky
  • zaváracie poháre a viečka

Postup prípravy

  • Paradajky zbavte stopiek, umyte ich a nakrájajte na malé kúsky.
  • Vložte ich do hrnca a podlejte trochou vody.
  • Priveďte do varu a varte do doby, než sa z paradajok stane kašovitá hmota.
  • Paradajkovú kašu preceďte cez sitko.
  • Vzniknuté pyré vlejte do vopred pripravených sterilizovaných pohárov.
  • Okraje pohárov utrite a zaviečkujte.
  • Poháre dajte do zaváracieho hrnca – tak, aby sa nedotýkali.
  • Podlejte ich vodou a varte 30 minút pri teplote 90 stupňov.
  • Potom ich klasicky vyberte z hrnca a pretočte dnom nahor.
  • Nechajte vychladnúť a uskladnite.
Pyré z paradajok v zaváracích pohároch.
zdroj: thedailymeal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.