Nedeľná polievka s lasagnami

Nedeľná polievka s lasagnami

Tento rýchly a zdravý recept na polievku s lasagnami má všetky chute klasických zapečených lasagní – množstvo paradajok, morčacie klobása a lasagne nalámané na malé kúsky. Kopček syra ricotta zmiešaný s mozzarellou a parmezánom polievku luxusne dopĺňa. Podávajte ju s čerstvým šalátom a chrumkavým chlebom a do 30 minút máte hotový výdatný nedeľný obed či večeru.

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • 170 pikantné morčacie klobásy, bez črievok
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 (800 g) plechovka drvených paradajok
  • 4 šálky vody
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 1 lyžica cukru
  • ¼ lyžičky soli
  • 6 a ½ lasagní (asi 6 uncí), najlepšie celozrnných, nalámaných na kúsky o veľkosti 4 cm
  • 1 lyžička balzamikového octu
  • ¾ šálky syra ricotta
  • ½ šálky strúhaného syra mozzarella
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na stredne vysokej teplote.
  • Pridajte cibuľu a restujte za občasného miešania, kým nebude takmer priehľadná, asi 5 minút.
  • Na jednu stranu hrnca preložte cibuľu a na druhú stranu pridajte klobásu.
  • Restujte klobásu nalámanú na malé kúsky, kým nezhnedne, asi 4 minúty.
  • Pridajte cesnak a paradajkový pretlak.
  • Varte za stáleho miešania, kým sa paradajkový pretlak nezahreje, asi 2 minúty.
  • Pridajte paradajky, vodu, vývar, cukor a soľ; priveďte do varu na vysokej teplote.
  • Pridajte lasagne a premiešajte, aby sa oddelili.
  • Varte za občasného miešania, kým nebudú cestoviny uvarené, ale nie celkom mäkké, 8 až 10 minút.
  • Odoberte z ohňa a vmiešajte balzamikový ocot.
  • Medzitým zmiešajte ricottu, mozzarellu a parmezán v malej miske; dajte bokom.
  • Nalejte polievku do 6 misiek.
  • Každú porciu ozdobte kopčekom zmesi syra.
  • Posypte bazalkou a servírujte.
Paradajková polievka s cestovinami v hrnci s naberačkou s vedľa položenou mištičkou syra.
www.eatingwell.com

Ak dávate prednosť skôr tradičnej príprave lasagní, potom nezabudnite vyskúšať naše recepty na domáce lasagne . S mäsom? Zeleninou? Bešamelovou omáčkou? Záleží len na vás.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.