Negihama maki (sushi s makrelou)

Negihama maki (sushi s makrelou)

Jednoduchý recept na rolku zo žltého makrely. Ide o veľmi jemne nakrájanú rybu so zelenou cibuľkou zabalené v ryži a riase nori.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 ½ šálky sushi ryže (varená a ochutená – pozri posledný recept ako pripraviť sushi ryžu?)
  2. 100 g žltochvosté makrely
  3. 1 list nori (morské riasy)
  4. 3 lyžice jarnej cibuľky (nakrájaná na drobné kolieska)

Na namáčanie prstov

  1. 60 ml vody
  2. 2 lyžičky ryžového octu

Na podávanie

  1. Sójová omáčka
  2. Wasabi
  3. Nakladaný červený zázvor

Postup

  1. Rybu nakrájame na drobné, ani nie centimetrové kocky
  2. Na bambusovú podložku potiahnutú plastom položíme ½ listu nori lesklou stranou dole
  3. Namočíme si prsty do octovej vody, ktorú sme získali zmiešaním vody a octu
  4. Na riasu rovnomerne rozprestrieme ¾ šálky ryže
  5. Polovicu nakrájanej makrely položíme na spodný koniec listu nori a pridáme cibuľku
  6. Uchopíme spodný okraj bambusovej rohože a ten pevne držíme
  7. Riasy zrolujeme do tesného valca
  8. Zdvihneme okraj bambusovej podložky a pokračujte v rolovaní dopredu, pričom na podložku stále vytvárame jemný tlak
  9. Veľmi ostrým nožom rolku rozkrojíme napoly a potom každú polovicu nakrájame na 3-4 diely.
  10. Zakaždým očistite nôž vlhkou handričkou
  11. Sushi podávame s nakladaným zázvorom, wasabi a sójovou omáčkou
Rolky plnené makrelou, avokádom a zeleninou.
Zdroj: behance.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.