Nekysnutý závin z polohrubej múky

Nekysnutý závin z polohrubej múky

Ponáhľate sa a musíte niečo pripraviť na návštevu alebo na oslavu? Skúste náš nekysnutý makový závin, ktorý určite stihnete než zazvoní zvonček.

Ingrediencie na cesto

  • 220g polohrubej múky
  • 200g nátierkového masla
  • 1 žĺtok
  • Štipka soli

Ingrediencie na náplň

  • 200g mletého maku
  • 1 lyžica slivkového lekváru
  • 13 lyžíc mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • Cukor krupica podľa chuti
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 bielok na potretie

Postup

  • Najprv si pripravte náplň. Zahrejte mlieko, pridajte mletý mak, cukry, lekvár, škoricu a nechajte asi 10 minút povariť.
  • Náplň nechajte vychladnúť.
  • Z múky, masla, žĺtka a štipky soli vypracujte hladké cesto.
  • Na pomúčenom doske rozvaľkajte cesto na tenký plát a naneste makovú náplň.
  • Zaviňte a okraje zahnite dospodu.
  • Závin preneste na plech s papierom na pečenie, potrite rozšľahaným bielkom a pečte v predhriatej rúre pri 180 ° C cca 35-40 minút alebo dozlatista.
  • Hotový závin nechajte vychladnúť, poprášte práškovým cukrom a nakrájaný podávajte.
Upečený závin s makom z nekysnutého cesta.
Zdroj: servus.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.