Nemecké Kartoffelknödel s náplňou z chlebových krutónov

Nemecké Kartoffelknödel s náplňou z chlebových krutónov

Tieto nadýchané plnené zemiakové knedle sú jedným z najobľúbenejších nemeckých jedál. Ich príprave je neuveriteľne jednoduchá a skvele vás zasýti!

INGREDIENCIA

Na zemiakové knedle:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 veľké vajcia
  • 1/2 šálky plus 1 polievková lyžica kukuričného alebo zemiakového škrobu
  • 1 lyžička soli (alebo podľa chuti)
  • korenie (podľa chuti)
  • 1/8 lyžičky muškátového orieška (voliteľne)
  • 1 lyžička jemne nasekanej petržlenovej vňate (na ozdobu)

Na náplň:

  • 2 lyžice masla
  • 1 plátok chleba
  • štipka soli a korenia
  • 1 lyžička petržlenovej vňate, nasekané nadrobno

POSTUP

  • Zemiaky varíme, kým sa nedajú ľahko prepichnúť vidličkou.
  • Scedíme a necháme vychladnúť.
  • Olúpeme a rozšťoucháme šťuchadlom do veľkej misy.
  • Zatiaľ čo sa zemiaky varia, pripravte si náplň.
  • Chlieb nakrájame na kocky.
  • Na strednom plameni rozpustíme maslo a opražíme na ňom kocky chleba dozlatista.
  • Dochutíme trochou soli, korenia a nasekanou petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť.
  • K zemiakom pridáme vajcia a škrob, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok (ak používame) a rukami premiešame, kým nevznikne mäkké cesto.
  • Pokiaľ je zmes príliš suchá, možno budeme musieť pridať ďalší žĺtok alebo celé vajce navyše.
  • Cesto rozdelíme na 8 (alebo 10) porcií.
  • Z každej časti cesta vytvarujeme guľu (o veľkosti broskyne).
  • V každej guli vytvoríme malý otvor, do ktorého vložíme náplň, potom opatrne vytvarujeme knedľu a utesníme.
  • Privedieme do varu 5 litrov vody.
  • Pomocou dierovanej lyžice opatrne ponoríme každú knedľu do vriacej vody.
  • Pracujeme s 2-3 knedle naraz.
  • Akonáhle knedle vyplávajú na hladinu vody, necháme ich variť ešte asi 5-6 minút.
  • Odoberáme jeden po druhom pomocou dierovanej lyžice a položíme na nahriaty tanier.
  • Pokračujeme so zvyšnými knedľami.
  • Na ozdobu posypeme trochou nasekanej petržlenovej vňate a podávame.
Knedle plnené krutónmi na tanieri s vidličkou, ozdobené čerstvými bylinkami.
www.craftbeering.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.