Nemecké praclíkové tyčinky

Nemecké praclíkové tyčinky

Tieto ľahko sladkasté, mäkké, tmavé praclíkové tyčinky môžete jesť samotné alebo s horčicou. Skúste náš postup, kde vám bude stačiť iba jediný hrnček.

Čo budeme potrebovať

  • 1/2 hrnčeka svetlo hnedého cukru
  • voda
  • 2 balíčky aktívne suché droždie
  • 1/4 hrnčeka rastlinného oleja
  • 5 3/4 šálok hladkej múky
  • maslo
  • 3/4 hrnčeka jedlej sódy
  • 1 veľké vajcia rozšľahané s 1 lyžicou vody
  • hrubá soľ

Postup

  • Vo veľkej mise rozmiešajte hnedý cukor v 2 hrncoch teplej vody, kým sa nerozpustí.
  • Pridáme rozdrobené droždie a necháme asi 5 minút odstáť, aby nabehlo.
  • Vmiešajte rastlinný olej a 3 hrnčeky múky. Vmiešajte zvyšné 2 3/4 hrnčeka múky. Cesto bude ľahko lepivé.
  • Cesto preneste na pomúčenú pracovnú plochu a hneťte. Pokiaľ je cesto veľmi lepivé, zapracujte až o 1/4 hrnčeka viac múky.
  • Preneste cesto do veľkej, olejom vymastenej misy, zakryte plastovým obalom a nechajte stáť pri izbovej teplote, kým nezdvojnásobí objem, asi 45 minút.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Tri veľké plechy vyložte papierom na pečenie a papier namažte maslom.
  • Cesto nakrájame na 24 kúskov.
  • Každý kúsok zrolujte do tyčiniek.
  • Preneste tyčinky na pripravené plechy a ponechajte medzi nimi aspoň 5 cm.
  • Nechajte ich odkryté stáť, aby sa nafúkli, asi 25 minút.
  • Vo veľkom hlbokom hrnci rozmiešajte jedlú sódu v 2 litroch vody a priveďte do varu na vysokej teplote.
  • Znížte teplo na miernu.
  • Do hrnca s vriacou vodou pridajte asi 6 praclíkových tyčiniek na 30 sekúnd.
  • Tyčinky praclíkov preložte na papierové utierky, aby odkvapkali, a potom ich vráťte na plechy a rovnomerne ich rozmiestnite.
  • Praclíkové tyčinky potrieme vajcom a posypeme soľou.
  • Pečte do hneda, asi 10 minút.
Plech na pečenie plný veľkých a mäkkých domácich praclíkov s dipom.
Zdroj: gatherforbread.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.