Výroba domáceho kondenzovaného mlieka je veľmi jednoduchá, takže sa prosím nebojte a pustite sa do výroby vlastného salka pomocou tohto jednoduchého receptu a postupu s dvoma ingredienciami.
Čo budeme potrebovať
- 400 ml kokosového mlieka
- 250 ml whisky
- 200 g práškového cukru
- 250 ml sójového mlieka
- 250 ml sójovej smotany
- 2 lyžice čokoládového sirupu
- Lyžica vanilkového extraktu
- Lyžica instantnej kávy
Postup
- Na výrobu domáceho kondenzovaného mlieka, kokosové mlieko v konzerve vlejeme do veľkého hrnca
- Pridáme 200 g práškového cukru a miešame, aby sa všetko spojilo
- Zapneme si platňu na najvyššiu teplotu a miešajte, kým sa všetky kokosové hrudky nerozpustia
- Potom zmes necháme 20 minút variť
- Občas premiešame, kým sa tekutina nezredukuje
- Po 20 minútach zložíme hrniec z platne a prelejeme jeho obsah do čistej misky a postavíme ju na chladnejšie miesto, aby kondenzované mlieko vychladlo
- Na výrobu írskeho krému si v malej miske zmiešame čokoládu, vanilkovú esenciu a instantnú kávu, trochu teplej vody a miešajte, kým sa káva nerozpustí
- Potom túto zmes pridáme a zvyšné prísady do mixéra
- Do mixéra pridáme vychladené kondenzované „mlieko“ a opäť všetko premiešame
- Írsky likér nalejeme do nádoby s objemom 1 l
- Domáci Baileys vložíme do chladničky a vychladnutý írsky krém môžeme podávať na ľade