Neodolateľná polievka so syrom s trochou piva

Neodolateľná polievka so syrom s trochou piva

Typická krémová polievka, ktorá sa konzumuje v Írsku na Deň svätého Patrika, teda 17. marca. Pôvodne ale táto polievka pochádza z Nemecka. Je zaujímavá tým, že okrem syra je jej dôležitou ingredienciou aj pivo.

Ingrediencie:

  • 300 g tvrdého syra, napríklad čedaru či goudy
  • 300 g taveného smotanového syra
  • 500 ml piva
  • 1000 ml kuracieho vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL masla
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 2 PL dijonskej horčice
  • slanina a pažítka na ozdobu (voliteľné)
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci na masle zosklovaťte nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku, restujte približne 3-5 minút.
  2. Následne zmes preložte do kuchynského robota, prilejte jednu šálku vývaru a rozmixujte.
  3. Cibuľovú zmes nalejte späť do hrnca a prilejte zvyšný vývar aj pivo.
  4. Keď sa začne zmes variť, pridajte nastrúhaný tvrdý syr a kukuričný škrob.
  5. Všetko dôkladne premiešajte a potom pridajte do hrnca aj na kúsky nakrájaný tavený syr a dijonskú horčicu.
  6. Na miernom plameni potom zmes dôkladne premiešajte, aby sa všetok syr dokonale rozpustil.
  7. Za stáleho miešania povarte približne 10 minút.
  8. Na záver dochuťte soľou a korením.

Polievku podávajte v chlebových miskách posypanú orestovanými kúskami slaniny a pažítkou.

Chlebové misky naplnené syrovým krémom ozdobené kúskami orestovanej slaniny a pažítkou
zdroj: aspicyperspective.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.