Nedokážete odolať kúsku dobrej čokolády? V tom prípade určite neodoláte ani tejto jedinečnej dobrote, kde čokoláda je takmer jedinou ingredienciou.
Ingrediencie:
- 1/2 šálky šľahačky
- 200 g nasekanej horkej čokolády
- 1 a 1/2 PL rumu
Poleva
- 170 g nasekanej horkej čokolády
- 1 PL kokosového oleja
- posypky
Postup:
- Do žiaruvzdornej misy pridajte nasekanú čokoládu a dajte ju bokom.
- Šľahačku nalejte do hrnca a zahrievajte na miernom plameni.
- Keď z povrchu začne vychádzať para, zložte šľahačku z ohňa a nalejte ju na nasekanú čokoládu.
- Nechajte niekoľko minút odstáť a potom dobre premiešajte, pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes nebude hladká a lesklá.
- Akonáhle je čokoláda rozpustená a hladká, pridajte rum a miešajte, kým sa dobre nespoja.
- Cez misu dajte potravinovú fóliu a dajte do chladničky, aspoň na 2-3 hodiny alebo najlepšie cez noc.
- Tácku alebo plech vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
- Vyberte čokoládovú zmes z chladničky a pomocou lyžičky naberajte malé množstvo a rýchlo z neho vytvorte guľôčku, než začne zmes mäknúť.
- Guľôčku položte na vyloženú tácku a opakujte so zvyšnou zmesou.
- Tácku vložte do chladničky, aby guličky stuhli.
- Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a kokosový olej na polevu.
- Potom jednotlivé guličky pomocou špajle či ihly na špízy namáčajte do polevy.
- Obalené guličky odkladajte späť na tácku či plech.
- Dajte opäť stuhnúť do chladničky.
Šľahačku nemusíte v súvislosti s cukrovinkami používať iba vo forme polevy. Pridajte ju aj do cesta a vykúzlite s jej pomocou lahodné šľahačkové pečivo !