Nepečená torta s jablkami má všetky chute, ktoré by ste od tohto dezertu čakali. Základ je vyrobený z grahamových sušienok, takže nemusíte ani zapínať rúru!
Čo budeme potrebovať
Na kruste
- 330 g grahamových sušienok (drvené)
- 85 g masla (rozpusteného)
Na jablká
- 1 balenie (85 g) citrónového želé
- 1 lyžička korenia na jablkový koláč
- 300 ml vody
- 5 stredných jabĺk (ošúpaných, zbavených jadrovníkov a nakrájaných na tenké plátky)
Na puding
- 1 balenie (85 g) vanilkového pudingu
- 80 ml vody
Postup
- Na kruste pridajte rozpustené maslo k rozdrveným grahamovým sušienkam a pomocou vidličky dobre premiešajte.
- Nasypte sušenkovú zmes do tortovej misky. Sušienky vtlačte do formičky, aby vznikol pevný základ pre jablčnú tortu.
- Na jablčnú náplň si do veľkého hrnca na stredne vysokú teplotu pridajte želé, korenie na jablkový koláč, vodu a plátky jabĺk.
- Miešajte, kým nebudú všetky jablká obalené.
- Zmes priveďte do varu. Potom znížte teplotu na stredne nízku a prikryte.
- Varte 8-12 minút, alebo kým jablká nezmäknú.
- Na pudingovú zmes, v miske zmiešajte pudingovú zmes a vodu.
- Nakoniec pudingovú zmes vlejte do jablčnej zmesi a premiešajte, aby sa všetko spojilo. Mali by ste vidieť, že zmes začne okamžite hustnúť.
- Za občasného miešania pokračujte asi minútu vo varení, kým zmes nezhustne.
- Nalejte jablčnú zmes do krusty a nechajte ju asi 5 minút odležať, než ju dáte do chladničky vychladiť asi na 3 hodiny.
S jablkami je tiež skvelá a obľúbená štrúdľa . Skúste ho tiež!