Nepečená jablčná torta

Nepečená jablčná torta

Nepečená torta s jablkami má všetky chute, ktoré by ste od tohto dezertu čakali. Základ je vyrobený z grahamových sušienok, takže nemusíte ani zapínať rúru!

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 330 g grahamových sušienok (drvené)
  • 85 g masla (rozpusteného)

Na jablká

  • 1 balenie (85 g) citrónového želé
  • 1 lyžička korenia na jablkový koláč
  • 300 ml vody
  • 5 stredných jabĺk (ošúpaných, zbavených jadrovníkov a nakrájaných na tenké plátky)

Na puding

  • 1 balenie (85 g) vanilkového pudingu
  • 80 ml vody

Postup

  • Na kruste pridajte rozpustené maslo k rozdrveným grahamovým sušienkam a pomocou vidličky dobre premiešajte.
  • Nasypte sušenkovú zmes do tortovej misky. Sušienky vtlačte do formičky, aby vznikol pevný základ pre jablčnú tortu.
  • Na jablčnú náplň si do veľkého hrnca na stredne vysokú teplotu pridajte želé, korenie na jablkový koláč, vodu a plátky jabĺk.
  • Miešajte, kým nebudú všetky jablká obalené.
  • Zmes priveďte do varu. Potom znížte teplotu na stredne nízku a prikryte.
  • Varte 8-12 minút, alebo kým jablká nezmäknú.
  • Na pudingovú zmes, v miske zmiešajte pudingovú zmes a vodu.
  • Nakoniec pudingovú zmes vlejte do jablčnej zmesi a premiešajte, aby sa všetko spojilo. Mali by ste vidieť, že zmes začne okamžite hustnúť.
  • Za občasného miešania pokračujte asi minútu vo varení, kým zmes nezhustne.
  • Nalejte jablčnú zmes do krusty a nechajte ju asi 5 minút odležať, než ju dáte do chladničky vychladiť asi na 3 hodiny.

S jablkami je tiež skvelá a obľúbená štrúdľa . Skúste ho tiež!

Sklenená miska plná grahamových krekrov s varenými jablkami.
Zdroj: iambaker.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.