Nepečená jogurtovo-jahodová torta

Nepečená jogurtovo-jahodová torta

Maškrtiť sa dá aj zdravo a tento recept je toho dôkazom. Nielen že je zdravý, ale je aj chutný, jemný, nadýchaný a krásne osviežujúci. Ideálne do horúcich letných dní!

Čo budete potrebovať

Na základ:

  • 350 g ovsených vločiek
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 3 lyžice medu
  • štipka škorice

Na jogurtovú vrstvu:

  • 500 g gréckeho jogurtu
  • 1/2 šálky kokosového cukru
  • 3 lyžice 100% želatíny
  • 3 lyžice vody

Na jahodovú vrstvu:

  • 500 g jahôd (plus nejaké na ozdobu)
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 5 lyžíc kokosového cukru
  • 3 lyžice 100% želatíny
  • 3 lyžice vody
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

  • Ovsené vločky rozmixujte na jemnú konzistenciu.
  • V mise zmiešajte ovsenú múku s medom, rozpusteným kokosovým olejom a škoricou.
  • Cesto by malo byť veľmi husté a trochu lepivé.
  • Pripravte si formu na tortu (asi 20 cm v priemere).
  • Rukou alebo stierkou pritlačte ovsené cesto na dno formy a vyrovnajte ho.
  • V menšom hrnci zmiešajte 6 lyžíc želatíny so 6 lyžicami vlažnej vody.
  • Zmes zohrejte na miernom ohni a stiahnite ju z ohňa, akonáhle sa všetka želatína rozpustí vo vode.
  • V miske zmiešajte grécky jogurt, kokosový cukor (alebo iné sladidlo) a polovicu rozpustenej želatíny.
  • Jogurtovú náplň dôkladne prešľahajte a keď už v nej nie sú žiadne hrudky, nalejte ju na pripravený tortový základ.
  • Tortovú formu dajte na pár minút do chladničky.
  • Medzitým umyte a očistite jahody a rozmixujte ich v mixéri s 200 g gréckeho jogurtu, kokosovým cukrom, citrónovou šťavou a zvyškom rozpustenej želatíny do hladka.
  • Keď je jogurtová vrstva navrchu už pevná, jemne ju zalejte jahodovým krémom.
  • Tortu dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
  • Nakoniec môžete tortu ozdobiť čerstvými jahodami, lístkami mäty a nakrájať.
Jogurtová torta s jahodami, ozdobená mätou.
www.fitfoodwizard.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.