Na túto hutnú kakaovú roládu s lahodnou krémovou kokosovou náplňou potrebujete iba pár ingrediencií a pripravíte ju za menej ako 30 minút! Nepoužívajte klasický strúhaný kokos, ale kokosové vločky, dodajú roláde lepšiu štruktúru.
Čo budete potrebovať
- 3 šálky rozdrobených BeBe sušienok
- 1 lyžica cukru (voliteľne)
- 4 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1 šálka teplej vody
- 300 g kokosových vločiek
- 120 g masla izbovej teploty
- ⅓ šálky práškového cukru
- 1/2 šálky sladeného kondenzovaného mlieka
Postup
- Sušienky vložte do kuchynského robota a mixujte, kým nebudú mať jemnú textúru podobnú kukuričnej múke.
- Do veľkej misy pridajte sušenkovú strúhanku a kakao a premiešajte.
- V malej miske zmiešajte vodu a cukor a ohrievajte v mikrovlnnej rúre po dobu 1 minúty.
- Pridajte vzniknutý sirup do sušienkovej zmesi a pomocou vidličky poriadne premiešajte.
- Rukami zmes dôkladne hneťte, kým nevznikne nelepivé, ľahko spracovateľné cesto, v prípade potreby po troškách pridávajte teplú vodu.
- Zrolujte do gule.
- Na pracovnú dosku položte asi 40 cm dlhú potravinársku fóliu, doprostred umiestnite guľôčku z cesta a pomocou valčeka vyvaľkajte do tenkého obdĺžnika.
- Pomocou noža orežte okraje.
- V mise elektrického šľahača alebo v strednej mise ručným šľahačom šľahajte 1–2 minúty maslo s práškovým cukrom do nadýchanej hmoty.
- Oškriabte steny misy, pridajte kondenzované mlieko a premiešajte.
- Pomocou stierky vmiešajte kokosové vločky.
- Preneste kokosovú zmes na plát cesta a rozotrite ju v rovnomernej vrstve cca 1 cm od okrajov.
- Pomocou potravinárskej fólie začnite váľať plát cesta s kokosovou zmesou do valčeka (začnete od okraja, ktorý smeruje k vám).
- Dobre pritlačte, aby ste vytvorili poleno, zakryte potravinárskou fóliou a pred podávaním nechajte aspoň 1 hodinu v chlade.
- Užite si to!