Neradi pečiete? Pri tomto recepte nebudete musieť.
Túto roládu totiž stačí iba krátko posmažiť. Pusťte sa do toho!
Ingrediencie
- 4 ks kuracích pŕs
- 3 šálky čerstvej bazalky
- 2 polievkové lyžice parmezánu (nastrúhaného)
- 3 strúčiky cesnaku (nasekaného nadrobno)
- 2 polievkové lyžice píniových orieškov (opečených)
- ¼ šálky olivového oleja
- 12 tenkých plátkov mozzarelly
Postup
- Kuracie prsia rozklepte, aby mäso zmäklo a malo na výšku cca 0,5 cm.
- V miske rozmixujte bazalku, parmezán, cesnak a píniové oriešky. Potom prilejte olivový cesnak a znovu pomixujte. Dochuťte soľou a korením a premiešajte.
- Pestom pomažte všetky štyri kúsky mäsa a na každý kus položte tri plátky syra mozzarelly.
- Každé kuracie prsník zrolujte a zaistite špáradlom. Posoľte a okoreňte.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a kuracie rolky do nej vložte. Každú roládku opečte zo všetkých strán tak, aby mäso nebolo surové a bolo mierne zlatisté.
- Akonáhle sú roládky usmažené, vyberte ich z panvice a nechajte 5 minút odpočívať.
- Následne odstráňte špáradlá a nepečenú syrovú roládu z kuracieho mäsa nakrájajte na malé kúsky.
- Podávajte s chutným šalátom, zemiakmi alebo inou obľúbenou prílohou.
Ku kuraciemu mäsu sa skvele hodia paradajky. Pripravte si recept na šalát z paradajok .