Nepečená kuracia roláda so syrom a pestom

Nepečená kuracia roláda so syrom a pestom

Neradi pečiete? Pri tomto recepte nebudete musieť.

Túto roládu totiž stačí iba krátko posmažiť. Pusťte sa do toho!

Ingrediencie

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 3 šálky čerstvej bazalky
  • 2 polievkové lyžice parmezánu (nastrúhaného)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekaného nadrobno)
  • 2 polievkové lyžice píniových orieškov (opečených)
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 12 tenkých plátkov mozzarelly

Postup

  • Kuracie prsia rozklepte, aby mäso zmäklo a malo na výšku cca 0,5 cm.
  • V miske rozmixujte bazalku, parmezán, cesnak a píniové oriešky. Potom prilejte olivový cesnak a znovu pomixujte. Dochuťte soľou a korením a premiešajte.
  • Pestom pomažte všetky štyri kúsky mäsa a na každý kus položte tri plátky syra mozzarelly.
  • Každé kuracie prsník zrolujte a zaistite špáradlom. Posoľte a okoreňte.
  • Na panvici rozohrejte olivový olej a kuracie rolky do nej vložte. Každú roládku opečte zo všetkých strán tak, aby mäso nebolo surové a bolo mierne zlatisté.
  • Akonáhle sú roládky usmažené, vyberte ich z panvice a nechajte 5 minút odpočívať.
  • Následne odstráňte špáradlá a nepečenú syrovú roládu z kuracieho mäsa nakrájajte na malé kúsky.
  • Podávajte s chutným šalátom, zemiakmi alebo inou obľúbenou prílohou.

Kuracia roláda so syrom a bazalkou, podávaná s čerstvým šalátom s paradajkami.
zdroj: justataste.com

Ku kuraciemu mäsu sa skvele hodia paradajky. Pripravte si recept na šalát z paradajok .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.