Nepečená saláma s orechmi a čokoládou

Nepečená saláma s orechmi a čokoládou

Odľahčený variant obľúbeného dezertu, ktorý má tú výhodu, že je úplne bez pridaného cukru. Aj poprašok práškového cukru, ktorý obvykle simuluje vonkajší obal skutočnej salámy, je nahradený kokosom.

Ingrediencie

  • 200 g piškót
  • 200 g horkej čokolády
  • 220 g gréckeho jogurtu
  • 40 g lúpaných lieskových orieškov
  • 30 g nesladeného kakaového prášku
  • strúhaný kokos

Postup

  • Na panvici niekoľko minút opekáte lieskové oriešky.
  • Nakrájajte horkú čokoládu a na miernom ohni ju rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Akonáhle je hotová, nechajte ju vychladnúť.
  • Rozdrobte piškóty a do rovnakej misy pridajte nasekané opražené lieskové oriešky a jogurt.
  • Prilejte rozpustenú čokoládu a kakao.
  • Dôkladne premiešajte.
  • Vzniknutú zmes preneste na papier na pečenie a vytvarujte do tvaru valca.
  • Salámu z čokolády a piškót zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na 3 hodiny do chladničky.
  •  Po uplynutí tejto doby odstráňte potravinovú fóliu a posypte strúhaným kokosom.
Čokoládová saláma s orechmi.
zdroj: claudiafornaciari.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.