Odľahčený variant obľúbeného dezertu, ktorý má tú výhodu, že je úplne bez pridaného cukru. Aj poprašok práškového cukru, ktorý obvykle simuluje vonkajší obal skutočnej salámy, je nahradený kokosom.
Ingrediencie
- 200 g piškót
- 200 g horkej čokolády
- 220 g gréckeho jogurtu
- 40 g lúpaných lieskových orieškov
- 30 g nesladeného kakaového prášku
- strúhaný kokos
Postup
- Na panvici niekoľko minút opekáte lieskové oriešky.
- Nakrájajte horkú čokoládu a na miernom ohni ju rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Akonáhle je hotová, nechajte ju vychladnúť.
- Rozdrobte piškóty a do rovnakej misy pridajte nasekané opražené lieskové oriešky a jogurt.
- Prilejte rozpustenú čokoládu a kakao.
- Dôkladne premiešajte.
- Vzniknutú zmes preneste na papier na pečenie a vytvarujte do tvaru valca.
- Salámu z čokolády a piškót zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na 3 hodiny do chladničky.
- Po uplynutí tejto doby odstráňte potravinovú fóliu a posypte strúhaným kokosom.