Obľúbená narodeninová torta nielen pre deti, ale pre všetkých, ktorí obľubujú tvarohové dezerty. Skúste na oslavu pripraviť túto jednoduchú tortu, s ktorou nešliapnete vedľa.
Ingrediencie na základ
- 400 g sušienok (napr. bebe)
- 160 ml mlieka
Ingrediencie na náplň
- 560 g tvarohu vo vaničke
- 320 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Ingrediencie na polevu
- 120 ml smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády na varenie
Postup
- Vo väčšej mise zmiešajte tvaroh s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Šľahajte dohladka, potom prilejte smotanu a šľahajte, kým zmes nebude krémová.
- Sušienky namáčajte do mlieka a pokladajte na dno formy. Potom navrch sušienok rozprestrite polovicu krému.
- Ďalej položte ďalšiu vrstvu namočených sušienok a navrch zostávajúci tvarohový krém. Nakoniec položte poslednú vrstvu namočených sušienok.
- Tortu prikryte potravinárskou fóliou a dajte do chladničky aspoň na 2-3 hodiny, najlepšie cez noc.
- Polevu pripravíte tak, dáte zahriať smotanu v malom hrnci na miernom ohni az ohňa ju zložíte ešte pred bodom varu. Do horúcej smotany potom nalámte čokoládu a nechajte asi 3 minúty odstáť.
- Potom pomocou metličky vyšľaháte čokoládovú polevu, ktorú nalejete na odležanú sušienkovú tortu.
- Hotovú tortu nechajte ešte hodinu odležať, aby čokoládová poleva stuhla.