Tento recept na tortu z mascarpone, týmto lahodným syrom doslova preteká a je tiež plný čokolády. Pre čokoholikov je to splnený sen. Pretože tu sú použité dokonca čokolády tri av každej vrstve torty je iná.
Čo budeme potrebovať
- 200 g grahamových sušienok
- 60 g masla
- 500 g mascarpone
- 300 g mliečnej čokolády
- 200 g horkej čokolády
- 50 g bielej čokolády
- 300 ml smotany na šľahanie
- Lyžička vanilkového extraktu
- Lyžica kakaa
Postup
- Sušienky rozdrvíme na jemný prášok
- Zmiešame ich s kakaom, vanilkou a rozpusteným maslom
- Dobre zmes prehniteme, aby sa ingrediencie spojili
- Zmes preložíme do tortovej formy a pevne ju rovnomerne vytlačíme do dna
- Korpus dáme odležať do chladničky
- Na vodnom kúpeli si rozpustíme mliečnu čokoládu a pridáme mascarpone
- Všetko spolu premiešame
- Korpus vyberieme z chladničky a nanesieme naň čokoládový krém
- Znovu uložíme do chladničky
- Medzitým si v hrnci zahrejeme smotanu, nalámeme do nej kúsky čokolády a necháme ju rozpustiť
- Zmes sa, ale nesmie variť
- Zložíme z platne a necháme vychladnúť
- Čokoládovou polevou prelejeme tortu a dáme znova do chladničky na minimálne 4 hodiny stuhnúť
- Po stuhnutí posypeme postrúhanou bielou čokoládou
Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu na jednoduché zákusky, skúste jeden z týchto receptov na ďalšie nepečené torty.