Nepečená tvarohová torta

Nepečená tvarohová torta

Tento zákusok je možné vyrobiť aj v nepečenej podobe. Jeho chuť bude rovnako lahodná a jahodová omáčka všetko krásne dokreslí.

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  1. 225 g grahamových sušienok
  2. 85 g masla (rozpusteného)

Na náplň

  1. 1½ vrecúška želatíny v prášku
  2. 125 ml studenej vody
  3. 455 g smotanového syra
  4. 175 g práškového cukru
  5. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  6. 250 ml smotany na šľahanie

Na jahodovú omáčku

  1. 450 g čerstvých jahôd
  2. 140 g cukru kryštál
  3. 2 lyžičky škrobu
  4. 2 lyžičky studenej vody

Postup

  1. Rozdrvíme grahamové sušienky
  2. Pridáme do nich rozpustené maslo a spracujeme dohromady
  3. Do pripravenej formy vysypeme grahamovú zmes a vytlačíme ju do jej dna
  4. Na vytlačenie sušienok do dna používajte pohárik
  5. Do vedľajšej misky dáme studenú vodu a nasypeme do nej želatínu
  6. Necháme želatínu 5 minút vo vode pracovať, potom vložíme želatínu na 20 – 30 sekúnd do mikrovlnnej rúry, aby sa úplne rozpustila a získala tekutú konzistenciu
  7. Na náplň do misy vložíme smotanový syr, preosejeme práškový cukor a miešame
  8. Smotanový syr musí byť nadýchaný a cukor úplne zapracovaný
  9. Pridáme vanilkový extrakt a miešame
  10. Potom pridáme šľahačku a miešame na vysokú rýchlosť, aby sa v kréme vytvorili špičky
  11. Tekutú želatínu pridáme do krémovej zmesi a šľaháme na vysokú rýchlosť
  12. Krémovú zmes navrstvíme na grahamovú krustu a uhladíme
  13. Tortu zakryjeme alobalom a dáme ho na jednu hodinu do chladničky
  14. Na jahodovú omáčku dáme čerstvé jahody do veľkého hrnca a pridáme cukor
  15. V malej miske zmiešame škrob a vodu, kým nevznikne hladká zmes
  16. Túto zmes nalejeme na jahody a varíme na stredne vysokú teplotu približne 5 až 7 minút
  17. Jahody musia zmäknúť a zhustnúť
  18. Omáčku necháme vychladnúť a potom s ňou polievame tvarohovú tortu
Tvarohový zákusok s hromadou jahôd a jahodovou omáčkou.
Zdroj: laurenslatest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.