Tento zákusok je možné vyrobiť aj v nepečenej podobe. Jeho chuť bude rovnako lahodná a jahodová omáčka všetko krásne dokreslí.
Čo budeme potrebovať
Na kruste
- 225 g grahamových sušienok
- 85 g masla (rozpusteného)
Na náplň
- 1½ vrecúška želatíny v prášku
- 125 ml studenej vody
- 455 g smotanového syra
- 175 g práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 250 ml smotany na šľahanie
Na jahodovú omáčku
- 450 g čerstvých jahôd
- 140 g cukru kryštál
- 2 lyžičky škrobu
- 2 lyžičky studenej vody
Postup
- Rozdrvíme grahamové sušienky
- Pridáme do nich rozpustené maslo a spracujeme dohromady
- Do pripravenej formy vysypeme grahamovú zmes a vytlačíme ju do jej dna
- Na vytlačenie sušienok do dna používajte pohárik
- Do vedľajšej misky dáme studenú vodu a nasypeme do nej želatínu
- Necháme želatínu 5 minút vo vode pracovať, potom vložíme želatínu na 20 – 30 sekúnd do mikrovlnnej rúry, aby sa úplne rozpustila a získala tekutú konzistenciu
- Na náplň do misy vložíme smotanový syr, preosejeme práškový cukor a miešame
- Smotanový syr musí byť nadýchaný a cukor úplne zapracovaný
- Pridáme vanilkový extrakt a miešame
- Potom pridáme šľahačku a miešame na vysokú rýchlosť, aby sa v kréme vytvorili špičky
- Tekutú želatínu pridáme do krémovej zmesi a šľaháme na vysokú rýchlosť
- Krémovú zmes navrstvíme na grahamovú krustu a uhladíme
- Tortu zakryjeme alobalom a dáme ho na jednu hodinu do chladničky
- Na jahodovú omáčku dáme čerstvé jahody do veľkého hrnca a pridáme cukor
- V malej miske zmiešame škrob a vodu, kým nevznikne hladká zmes
- Túto zmes nalejeme na jahody a varíme na stredne vysokú teplotu približne 5 až 7 minút
- Jahody musia zmäknúť a zhustnúť
- Omáčku necháme vychladnúť a potom s ňou polievame tvarohovú tortu