Sladká a zdravá vianočná pochúťka zo zmesi hrozienok, vlašských orechov a ovsených vločiek.
Ingrediencie:
- 1 šálka hrozienok
- 1/2 šálky vlašských orechov alebo iných orechov podľa výberu
- 1/4 šálky ovsených vločiek
- 2 PL mletých ľanových semienok
- 1 PL medu
- 1/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/8 čajovej lyžičky soli
- nasekané orechy, kokos, kakaový prášok či čokoládové posypky na ozdobenie
Postup:
- Hrozienka vložte do malej misky a zalejte ich horúcou vodou. Nechajte 5 minút odstáť, potom zlejte a zľahka osušte.
- Orechy, ovsené vločky a ľanové semienko vložte do kuchynského robota a rozmixujte najemno.
- Pridajte hrozienka, med, vanilkový extrakt a soľ.
- Pulzujte, kým sa nevytvorí hustá, lepivá zmes.
- Zmes vyberte z kuchynského robota a ručne z nej vytvorte malé guličky s priemerom asi jedného centimetra.
- Do menších misiek nasypte jednotlivé ingrediencie na obalenie a guličky v nich obaľte.
- Hrozienkové pečivo položte na papierom na pečenie vyložený plech a dajte do mrazničky.
- Po desiatich minútach pečivo preložte do vzduchotesnej nádoby a uložte do chladničky alebo mrazničky.
Ak nechcete toto hrozienkové pečivo zdobiť posypkami, môžete sa inšpirovať najrôznejšími polevami na vianočné pečivo!