Guličky vyrobené zo sušeného kokosu, kondenzovaného mlieka a masla, sladká pochúťka nielen pre vašu drahú polovičku, ale aj pre priateľov a rodinu. Je to rýchly recept inšpirovaný tyčinkou margot, ktorý si môžete upraviť podľa svojich predstáv, a máte dokonalý dezert, ktorý si získa srdce každého, kto ho ochutná.
- 200 g sušeného kokosu
- 200 g kondenzovaného mlieka
- 50 g zmäknutého masla
- 180 g horkej čokolády
Postup
- Do veľkej misy pridáme sušený kokos, zmäknuté maslo a kondenzované mlieko
- Stierkou všetko zmiešame do lepivej zmesi
- Zo zmesi tvarujeme guličky
- Vyjde ich približne 16, ale môže ich byť viac či menej podľa toho, aké sú guličky veľké
- Ak ich zdobíme iba sušeným kokosom, obalíme každú guličku kokosom a pred podávaním ich dáme na aspoň 30 minút do chladničky
- Ak ich chceme obaľovať v čokoláde, nalámeme čokoládu na kúsky a pridajte ich do misy nad vodný kúpeľ
- Keď je čokoláda rozpustená, vkladáme guličky do čokolády a dobre ich obalíme
- Potom ich vidličkou z čokolády vyberieme a preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie
- Ak ich chceme obaliť ešte kokosom, posypeme ich trochou strúhaného kokosu, než čokoláda stuhne
- Dáme do chladničky, kým nechceme podávať
Vynechajte obaľovanie guličiek v horkej čokoláde a jediným krokom pred vami ležia nepečené guličky Raffaelo!