Nepečené ovsené cookies

Nepečené ovsené cookies

Vyskúšajte tieto luxusné cookies z ovsených vločiek a arašidového masla. Sú jednoduché na prípravu a potešia každú vašu návštevu! Navyše ich ani nemusíte piecť.

Ingrediencie

  • 1/2 šálky masla
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 šálka trstinového cukru
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1/3 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2/3 šálky krémového arašidového masla
  • 2 a 1/2 šálky jemných ovsených vločiek
  • 1/2 šálky klasických ovsených vločiek
  • 1 lyžička vanilky

Postup

  • V strednom hrnci rozpustite 1/2 šálky masla na stredne vysokej teplote.
  • Pridajte 1/2 šálky mlieka, 1 šálku trstinového cukru, 1 šálku kryštálového cukru a 1/3 šálky kakaového prášku.
  • Dobre premiešajte, kým sa všetko nespojí a pokračujte vo varení na stredne vysokej teplote.
  • Zmes priveďte do varu.
  • Akonáhle sa zmes varí, nastavte časovač na 1 minútu.
  • Zložte hrniec zo sporáka a pridajte 1/4 lyžičky soli, 2/3 šálky arašidového masla, 2 a 1/2 šálky jemných ovsených vločiek a 1/2 šálky klasických ovsených vločiek.
  • Potom pridajte 1 lyžičku vanilky.
  • Všetko premiešajte.
  • Plech vyložte papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou.
  • Pomocou lyžice naberajte zmes a potom tvarujte cookies, ktoré pokladajte na plech.
  • Pracujte rýchlo, je dôležité cookies dávať na plech, keď sú ešte horúce.
  • Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote asi 30-60 minút, alebo ich môžete dať chladiť do chladničky či mrazničky.
  • Skladujte zvyšky vo vzduchotesnej nádobe na pulte po dobu 3-5 dní.
Sušienka z ovsených vločiek a masla z arašidov, ktorú drží ruka.
www.thefoodcharlatan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.