Vyskúšajte tieto luxusné cookies z ovsených vločiek a arašidového masla. Sú jednoduché na prípravu a potešia každú vašu návštevu! Navyše ich ani nemusíte piecť.
Ingrediencie
- 1/2 šálky masla
- 1/2 šálky mlieka
- 1 šálka trstinového cukru
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1/3 šálky nesladeného kakaového prášku
- 1/4 lyžičky soli
- 2/3 šálky krémového arašidového masla
- 2 a 1/2 šálky jemných ovsených vločiek
- 1/2 šálky klasických ovsených vločiek
- 1 lyžička vanilky
Postup
- V strednom hrnci rozpustite 1/2 šálky masla na stredne vysokej teplote.
- Pridajte 1/2 šálky mlieka, 1 šálku trstinového cukru, 1 šálku kryštálového cukru a 1/3 šálky kakaového prášku.
- Dobre premiešajte, kým sa všetko nespojí a pokračujte vo varení na stredne vysokej teplote.
- Zmes priveďte do varu.
- Akonáhle sa zmes varí, nastavte časovač na 1 minútu.
- Zložte hrniec zo sporáka a pridajte 1/4 lyžičky soli, 2/3 šálky arašidového masla, 2 a 1/2 šálky jemných ovsených vločiek a 1/2 šálky klasických ovsených vločiek.
- Potom pridajte 1 lyžičku vanilky.
- Všetko premiešajte.
- Plech vyložte papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou.
- Pomocou lyžice naberajte zmes a potom tvarujte cookies, ktoré pokladajte na plech.
- Pracujte rýchlo, je dôležité cookies dávať na plech, keď sú ešte horúce.
- Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote asi 30-60 minút, alebo ich môžete dať chladiť do chladničky či mrazničky.
- Skladujte zvyšky vo vzduchotesnej nádobe na pulte po dobu 3-5 dní.