Máte chuť na zdravé perníčky? Navyše sú úplne bez lepku.
Ingrediencie
- ¾ hrnčeka datlí
- ½ hrnčeka kokosovej šľahačky
- ⅓ hrnčeka kešu masla
- 3 lyžice melasy
- 1 lyžička mletej škorice
- ½ lyžičky mletého zázvoru
- 1 lyžička perníkového korenia bez lepku
- 3 lyžice kokosovej múky
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 1 a ½ hrnčeka nalámanej tmavej čokolády
- ½ lyžičky kokosového oleja
Postup
- Datľa, kokosovú šľahačku a kešu maslo si dáme do mixéra a mixujeme asi minútu.
- Potom pridáme melasu a všetko korenie a mixujeme do hladka.
- Potom pridáme kokosovú múčku a cesto si dáme na 10 minút do mrazničky.
- Z cesta tvarujeme guličky alebo pralinky, ktoré skladáme na tácku a dáme opäť na chvíľu vychladiť do mrazničky.
- Medzitým si nad parou roztopíme čokoládu s kokosovým olejom.
- Vychladnuté perníčky máčame do čokolády.
- Dáme opäť vychladiť.