Nepečené rezy z mascarpone a nutelly

Nepečené rezy z mascarpone a nutelly

Tento nepečený dezert je ľahký a rýchly na prípravu a navyše skvele zasýti. Lahodná kombinácia mascarpone, nutelly, kyslej smotany a sušienok uspokojí vaše chuťové bunky a vy ju budete chcieť zažívať znova a znova.

Čo budete potrebovať

  • 24 ks BeBe sušienok
  • 500 g mascarpone
  • 400 g kyslej smotany
  • 60 g práškového cukru
  • 200 g nutelly
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 150 ml mlieka, studeného

Postup

  • Vo veľkej mise vyšľahajte elektrickým šľahačom mascarpone, vanilku, práškový cukor a asi polovicu kyslej smotany.
  • V inej miske ušľahajte zvyšok kyslej smotany spolu s nutellou.
  • Nalejte mlieko do misy.
  • Každú sušienku ponorte do mlieka na niekoľko sekúnd.
  • Na dno formy s rozmermi 28 x 18 cm alebo podobné rozprestrite sušienky.
  • Možno budete musieť niektoré z nich rozlomiť, aby sa zmestili.
  • Natrite asi ⅓ náplne z mascarpone.
  • Vyhlaďte povrch špachtľou.
  • Potrite ⅓ nutellové zmesi.
  • Pokračujte v procese ešte dvakrát.
  • Zakryte rezy potravinárskou fóliou a nechajte v chlade 6-8 hodín alebo cez noc.
  • Podávajte posypané rozdrobenými sušienkami.
  • Rezy môžete voliteľne ozdobiť lesným ovocím.
  • Dobrú chuť!
Rez s mascarpone s čučoriedkami na tanieri s vedľa položeným pohárom mlieka.
www.daniscookings.com

Inšpirujte sa aj našimi chutnými receptami na torty z mascarpone . Rozplynú sa na jazyku!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.