Tento nepečený dezert je ľahký a rýchly na prípravu a navyše skvele zasýti. Lahodná kombinácia mascarpone, nutelly, kyslej smotany a sušienok uspokojí vaše chuťové bunky a vy ju budete chcieť zažívať znova a znova.
Čo budete potrebovať
- 24 ks BeBe sušienok
- 500 g mascarpone
- 400 g kyslej smotany
- 60 g práškového cukru
- 200 g nutelly
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 150 ml mlieka, studeného
Postup
- Vo veľkej mise vyšľahajte elektrickým šľahačom mascarpone, vanilku, práškový cukor a asi polovicu kyslej smotany.
- V inej miske ušľahajte zvyšok kyslej smotany spolu s nutellou.
- Nalejte mlieko do misy.
- Každú sušienku ponorte do mlieka na niekoľko sekúnd.
- Na dno formy s rozmermi 28 x 18 cm alebo podobné rozprestrite sušienky.
- Možno budete musieť niektoré z nich rozlomiť, aby sa zmestili.
- Natrite asi ⅓ náplne z mascarpone.
- Vyhlaďte povrch špachtľou.
- Potrite ⅓ nutellové zmesi.
- Pokračujte v procese ešte dvakrát.
- Zakryte rezy potravinárskou fóliou a nechajte v chlade 6-8 hodín alebo cez noc.
- Podávajte posypané rozdrobenými sušienkami.
- Rezy môžete voliteľne ozdobiť lesným ovocím.
- Dobrú chuť!
Inšpirujte sa aj našimi chutnými receptami na torty z mascarpone . Rozplynú sa na jazyku!