Malinové rezy s tvarohom bez pečenia sú dokonalým letným dezertom alebo pochúťkou na zvláštne príležitosti. Je svieža a ľahko kyslastá s krémovou a jemnou náplňou podobnou pene. Vyskúšajte aj naše rezy z čokolády , ktoré nemajú jedinú chybu.
Čo budeme potrebovať
- 190 g zlatých oreos
- 45 g masla (rozpusteného)
Na maliny
- 125 g čerstvých alebo mrazených malín
- 25 g kryštálového cukru
Na náplň
- 240 g hustej smotany
- 120 g práškového cukru
- 450 g smotanového syra
- 60 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
Postup
- Štvorcovú formu vyložte papierom na pečenie.
- Sušienky mixujte, kým nezískate jemné omrvinky.
- Vlejte do sušienok rozpustené maslo, aby sa sušienky a maslo spojili do hrudkovitej drobenky.
- Do pripravenej formy pridajte posýpku a rovnomerne ju vtlačte na dno formy. Počas prípravy malín dajte panvicu do mrazničky.
- Pridajte maliny do malého hrnca na miernu teplotu spolu s cukrom.
- Varte asi 5 minút za pravidelného miešania, kým sa maliny nerozpadnú a omáčka ľahko nezhustne.
- Po uvarení stiahnite z platne a uvarené maliny pretlačte cez jemné sito, aby ste sa zbavili semienok.
- Počas prípravy náplne necháme malinovú omáčku vychladiť v chladničke.
- Do strednej misy nalejte hustú smotanu a vyšľahajte.
- Do veľkej misy pridajte smotanový syr a vyšľahajte do hladka.
- Pridajte jogurt, citrón, cukor, soľ a vanilku a znova prešľahajte.
- Pridajte postupne šľahačku.
- Naberte zmes na vychladenú krustu.
- Vychladnutú malinovú omáčku nalejte po celej zmesi smotanového syra a pomocou špajle premiešajte.
- Nepečené malinové rezy zakryte fóliou a nechajte v chladničke vychladiť aspoň 8 hodín.